Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Οι κορυφαίοι της χρονιάς

Οι βραβεύσεις του ΠΣΑΤ

Την τιμητική τους είχαν οι αθλητές του υγρού στίβου στα ετήσια βραβεία που απονείμει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Κορυφαίος αθλητής ο Σπύρος Γιαννιώτης, αθλήτρια η Μαριάννα Λυμπερτά, ομάδα η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια εθνική γυναικών στο πόλο και προπονητής ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Euro 2012. (Photo: Action Images).

Αναλυτικά:

Κορυφαίος αθλητής

Σπύρος Γιαννιώτης (Κολύμβηση) 1,769 β.
Δημήτρης Διαμαντίδης (μπάσκετ) 1,044 β.
Δημήτρης Χονδροκούκης (ύψος) 569 β.

Κορυφαία αθλήτρια

Μαριάννα Λυμπερτά (Κολύμβηση) 1,230 β.
Αλεξάνδρα Ασημάκη (πόλο) 1,121 β.
Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ) 602

Κορυφαία ομάδα

Εθνική πόλο γυναικών 1,830 β.
Μπάσκετ Παναθηναϊκός 1,121 β.
Εθνική ποδοσφαίρου 602 β.

Κορυφαίος προπονητής


Φερνάντο Σάντος (Εθνική ποδοσφαίρου) 1,411 β.
Γιώργος Μορφέσης (Εθνική πόλο γυναικών) 1,101 β.
Νίκος Γέμελος (Κολύμβηση) 615 β.

Στην κατηγορία των αθλητών με αναπηρία, νικητής στην ψηφοφορία αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Σταθελάκος (στίβος), με τους Χρήστο Ταμπαξή (κολύμβηση) και Γρηγόρη Πολυχρονπιδη (Boccia) να τον ακολουθούν. Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών τις περισσότερες επιλογές συγκέντρωσε η Μαρία Σταματουλά (στίβος). Στη δεύτερη και τρίτη θέση οι Κατερίνα Ελατίφ (στίβος) και Μαριάννα Κορδαλή (Boccia).

Αυτές δεν ήταν οι μοναδικές βραβεύσεις της βραδιάς. Ο Νίκος Νταμπίζας και ο Δημήτρης Παπανικολάου τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό, ο Δημήτρης Χονδροκούκης με τον πατέρα του Κυριάκο με το «έπαθλο κοινωνικής προσφοράς», με το «Ευ Αγωνίζεσθαι» οι Βασίλης Τοροσίδης και Στέφανος Καπίνο και τέλος οι Δημήτρης Θεοδωρακάκος και Σοφία Ρήγα που πρώτευσαν -από ελληνικής πλευράς- στον 29 Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Από εκεί και πέρα ειδικές βραβεύσεις έγιναν στον Ευγένιο Γκέραρντ, τον Αριστείδη Καμάρα, τον Απόλλων Σμύρνης, τον Παναγιώτη Τσαρούχα, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, τον ΑΠΟΕΛ -μέσω του προπονητή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς- για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ως «ανερχόμενα ταλέντα» βραβεύτηκαν οι Αθανασία Φακίδη (ιστιοπλοΐα), Μαρία Σάκκαρη (τένις), Μάρκο Καλοβελώνη (τένις) και Μαρία Πρεβολαράκη (πάλη).

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...