Αμαλιάδα: Τους έπνιξαν τα . . . λύματα και κάνουν κατάληψη

Δεν αντέχουν άλλο τη μπόχα και τη δυσωδία, δεν αντέχουν άλλο να ζουν ανάμεσα σε λύματα και ξεκινούν δυναμικές κινητοποιήσεις οι κάτοικοι  του οικισμού εργατικών
κατοικιών Αγ. Ιωάννη Αμαλιάδας. Παρά τις υποσχέσεις που έδωσαν οι αρμόδιοι η γειτονιά τους δεν… ξεβρώμισε από τα βορθολύματα.
Ο ΟΕΚ και ο Δήμος Ηλιδας δεν έχουν μεριμνήσει για τη μεταφορά  τους από τη δεξαμενή προσωρινής συγκέντρωσης, μια λύση που είχε δοθεί έως ότου γίνει η σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης. Και αυτό φυσικά αποτελεί έναν τεράστιο κίνδυνο για την υγεία όλων των κατοίκων στις εργατικές κατοικίες, αφού στα βοθρολύματα που ξεχειλίζουν καθημερινά οι κίνδυνοι για την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών ελλοχεύουν.
Η κίνηση που αποφάσισαν να κάνουν οι κάτοικοι είναι να προβούν σε συμβολική κατάληψη την ερχόμενη Τετάρτη στις 11 το πρωί στο δημαρχείο Ήλιδας, ενώ στο επόμενο βήμα σκληραίνοντας τη στάση τους θα κάνουν κατάληψη στον ΟΕΚ Αμαλιάδας ή θα αποκλείσουν δρόμους.
Στη σύσκεψη της Κυριακής είχαν κληθεί ο δήμαρχος Ήλιδας και οι επικεφαλής των παρατάξεων, όμως μόνο ο κ. Κολόσακας από τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο κ. Νικολόπουλος παρέστησαν δηλώνοντας ότι βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων. Συμπαράσταση δήλωσε και το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, δια της προέδρου του κυρίας Παναγιωτάρα.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ