Ηλεία: Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα διαρκείας


Ηλεία: Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα διαρκείαςΑλλάζει σταδιακά ο καιρός, από το βράδυ της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου,  με ένα σύστημα αρκετά σύντομο, θα μας απασχολήσει για λίγες ώρες, με βροχές και καταιγίδες τα
ξημερώματα και νωρίς το πρωί της Παρασκευής 16/12 με γρήγορη βελτίωση.
 
Γενικά καλός καιρός θα επικρατήσει το μεγαλύτερο διάστημα της Παρασκευής. Δε θα σταθούμε όμως σε αυτή την μεταβολή καθώς δεν θα είναι κάτι σημαντικό, αντίθετα "κλειδώνει" η σοβαρή επιδείνωση του Σαββατοκύριακου.
 
Το Σάββατο 17/12 λοιπόν, ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει αυτή την φορά σοβαρή μεταβολή στον καιρό με σημαντική ενίσχυση των νοτίων - νοτιοδυτικών ανέμων σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 και πιθανό 10 μποφόρ στο Ιόνιο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα τα έντονα καιρικά φαινόμενα φαίνεται να πλήττουν την Ηλεία τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου. Ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία την Κυριακή 18/12.

Την Δευτέρα 19/12, όπως ήδη έχουμε ενημερώσει από την περασμένη Τρίτη 13/12, ένα νέο καλά οργανωμένο σύστημα θα επιδεινώσει εκ νέου το καιρό με ισχυρά και πάλι φαινόμενα  και χιόνια αρχικά στα πολύ ορεινά, είναι νωρίς όμως να μιλήσουμε για υψόμετρα.

Γενικότερα ισχυρές διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν το καιρό της χώρας μας με έντονα καιρικά φαινόμενα αρχής γενομένης της ισχυρής διαταραχής του Σαββάτου και μέχρι τουλάχιστον τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Αρχίζει για τη χώρα μας περίοδος έντονων καιρικών φαινομένων που θα κρατήσει αρκετές μέρες, για το λόγο αυτό οι πολίτες, οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τις επερχόμενες διαδοχικές ισχυρές κακοκαιρίες ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πλημμυρικών επεισοδίων.

Παρακολουθούμε τα προγνωστικά στοιχεία και θα ενημερώνουμε συνεχώς για την εξέλιξη του καιρού.
Επιμέλεια μετεωρολογικής ενημέρωσης για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ