Γ. Παναγιωτόπουλος: "Η ανάδυση του πληροφοριακού γραμματισμού"

Γ. Παναγιωτόπουλος:
Δελτίο Τύπου
Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011, η 5η Ημερίδα με θέμα «Διδακτική της Πληροφορικής» που πραγματοποίησε το ΚΕ ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.
Αχαΐας υπό την αιγίδα της
Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην ΕΛΚΕΠΑ. Οι θεματικές των εισηγήσεων αφορούσαν σε προβληματισμούς, καλές πρακτικές και νέα δεδομένα που σχετίζονται με τη διδακτική της πληροφορικής.
Η ημερίδα αυτή αποτελεί προπομπό του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής, το οποίο θα λάβει χώρα από 30 Μαρτίου ως 1Απριλίου 2012 στην Πάτρα, με τίτλο «Πληροφορική και Νέο Σχολείο».
Με το πέρας της ημερίδας ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης επεσήμανε: «Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την πραγματοποίηση συναντήσεων όπως η σημερινή, διότι αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Νέες Τεχνολογίες,  αφού αποτελούν δομική συνιστώσα της σύγχρονης κοινωνίας και έχουν επηρεάσει καθοριστικά κάθε πτυχή της καθημερινότητας του πολίτη, τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης όσο και στους τομείς της διοίκησης, της οικονομίας και του πολιτισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, το νέο σχολείο οφείλει  να προετοιμάσει αποτελεσματικά τον αυριανό πολίτη της Κοινωνίας της Γνώσης, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αλλά και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της νέας εποχής.
Πιο συγκεκριμένα, στόχος της ένταξης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση είναι να προωθήσουν τον πληροφορικό γραμματισμό, όχι μόνο μέσα από τη διδασκαλία της Πληροφορικής ως αυτόνομο μάθημα, αλλά και ως γνωστικό εργαλείο που διατρέχει οριζόντια όλα τα αντικείμενα του Προγράμματος Σπουδών.
Απώτερος σκοπός του μαθήματος της Πληροφορικής είναι όλοι οι μαθητές να έχουν τις ευκαιρίες να αναπτύξουν, τόσο τις προτεινόμενες ικανότητες που σχετίζονται με τις ΤΠΕ, όσο και να αποκτήσουν μία ευρύτερη πληροφορική παιδεία-κουλτούρα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ