Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Η κιθαρίστρια του Michael Jackson από το Βαρθολομιό!

Η κιθαρίστρια του Michael Jackson από το Βαρθολομιό!

Η 26χρονη Οριάνθη Παναγάρη συγκαταλέγεται στις καλύτερες κιθαρίστριες στον κόσμο...

Η κιθαρίστρια του Michael Jackson από το Βαρθολομιό!
Η Οριάνθη, η οποία έχει γεννηθεί στις 22 Ιανουαρίου 1985 και έχει μεγαλώσει στη Μελβούρνη, κατάγεται από το Βαρθολομιό (όπου και ζούν σήμερα συγγενείς της)! Άρχισε να μαθαίνει μουσική και πιάνο από τριών ετών, να παίζει ακουστική κιθάρα από έξι χρονών και άρχισε ηλεκτρική κιθάρα όταν ήταν 11 ετών.
Λέει η ίδια:
«Οι κιθάρες του πατέρα μου βρίσκονταν ένα γύρω μέσα στο σπίτι, άκουγα δίσκους με κιθάρα στο στέρεο και προσπαθούσα να μεταφέρω τους ήχους από το πιάνο στην κιθάρα».

 
Στα 15 άφησε το σχολείο και επικεντρώθηκε στη σύνθεση και παρουσίαση τραγουδιών.
Ήδη από τα 14 έπαιζε σε διάφορα γκρουπ της Αδελαΐδας. Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση ως προπομπός σε
συναυλία ήταν για τον Ιταλοαμερικανό κιθαρίστα και τραγουδιστή Στιβ Βάι, στα 15 της.
Στα 14 ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο "Under the Influence", με δικές της εκτελέσεις κομματιών από μουσικούς που την είχαν επηρεάσει. Είχε την τύχη να συναντήσει και να παίξει με τον Κάρλος Σαντάνα στα 18 της, στην πατρίδα της. Αυτός την προσκάλεσε να ανέβει να παίξει μαζί του στη συναυλία και έπειτα την κράτησε να τον συνοδεύσει σε όλο το κονσέρτο. Η Οριάνθη υπέγραψε με την αμερικανική δισκογραφική εταιρία Geffen Records, ζει στο Λος Άντζελες και ετοιμάζει δίσκο.
Ήταν η "εκλεκτή" που είχε επιλεγεί από τον Μάικλ Τζάκσον για να παίξει κιθάρα στην περιοδεία This Is It. Δυστυχώς, όμως, ο θάνατος του Βασιλιά της Ποπ δεν έκανε δυνατή την πραγματοποίηση του ονείρου.

Είδωλο της Οριάνθης είναι ο Κάρλος Σαντάνα. Σε αυτόν οφείλει την αγάπη της για την κιθάρα, καθώς ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που είχε παρακολουθήσει σε συναυλία. Μάλιστα, ο ίδιος ο βιρτουόζος αναγνώρισε την αξία της Οριάνθης, λέγοντας πως τη θεωρεί διάδοχό του!


Ως τώρα έχει παίξει με τον Πρινς, έχει κάνει περιοδεία με τον Στιβ Βάι, έχει δημιουργήσει βιντεοκλίπ, έδωσε ένα τραγούδι της στην ταινία «Bratz», έπαιξε στο Φεστιβάλ του Έρικ Κλάπτον «Crossroads Guitar Festival» και είχε μια παρουσίαση στην εφημερίδα The New York Times για την προώθηση κιθάρων φιλικών προς το περιβάλλον. Επίσης, εμφανίστηκε στο σόου της απονομής των 51ων Βραβείων Γκράμι μαζί με την τραγουδίστρια κάντρι Καρυ Άντεργουντ (Carrie Underwood). Μάλιστα, η Άντεργουντ την προσκάλεσε να γίνει μέλος της μπάντας της.

patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...