Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ηλεία: Έντονα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο


Ηλεία: Έντονα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο
Βροχές μέτριας έντασης και τοπικές για την ώρα καταιγίδες δίνει το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στην Ηλεία. 

Εκτάκτως σας ενημερώνουμε απόψε με τα τελευταία νεότερα
προγνωστικά στοιχεία, τα οποία ενισχύουν τα φαινόμενα την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 στο νομό. Στην δορυφορική εικόνα βλέπεται το βαρομετρικό χαμηλό να στροβιλίζεται με κέντρο στο Ιόνιο.Το επόμενο 24ωρο:
1. Από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 7/2 ισχυρές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε από τη νοτιοδυτική Ηλεία με σταδιακή επέκταση στα κεντρικά και βόρεια του νομού.
Αν και παρακινδυνευμένο προγνωστικά, εκτιμούμε με βάση τα νεότερα στοιχεία το χρονικό διάστημα από νωρίς το πρωί της Τρίτης έως και αργά το μεσημέρι, ισχυρές καταιγίδες με μεγάλα ύψη βροχόπτωσης στις περιοχές των Δήμων Ζαχάρως, Κρέστενας - Ανδρίτσαινας, Αρχαία Ολυμπίας και στον πλημμυροπαθή Δήμο Πύργου. Οι καταιγίδες πιθανό να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

2. Παράλληλα τις πρωινές ώρες θα πνέουν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 με 9 μποφόρ σε στεριά και θάλασσα.

3. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά πάνω από τα 1.000 μέτρα και αργότερα από τα 900.  Η θερμοκρασία σε πτώση δε θα ξεπεράσει τους 11 με 12 στα πεδινά και τους 3 με 4 στα ημιορεινά - ορεινά.

Την Τετάρτη 8/2: Ύφεση θα παρουσιάσουν τα φαινόμενα, ωστόσο θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα βροχές μέτριας έντασης. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αρχικά πάνω από τα 800 με 900 μέτρα και από το απόγευμα σταδιακά σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα 600 με 700 με την παράλληλη σημαντική πτώση της Θερμοκρασίας.

Την Πέμπτη 9/10, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θέλουν τσουχτερό κρύο με μέτριας έντασης χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις πιθανό και σε εσωτερικές περιοχές άνω των 200 μέτρων και σε όλα τα ημιορεινά - ορεινά του νομού. Την εξέλιξη αυτή θα την δούμε σε νεότερη πρόγνωση.
Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώνουμε με νεότερες προγνώσεις καιρού, μεγάλη προσοχή! Ας ελπίσουμε να μην εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα όπως τα θέλουν τα προγνωστικά στοιχεία.
Επιμέλεια πρόγνωσης καιρού για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...