Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Σαν σήμερα

Στις 7 Φεβρουαρίου

1478:Γεννήθηκε ο Τόμας Μορ, άγγλος λόρδος, δικηγόρος και συγγραφέας, δημιουργός του όρου Ουτοπία, που πρωτακούστηκε ως τίτλος ενός βιβλίου του.

1804: Γεννήθηκε ο Τζον Ντίρι, αμερικανός σιδηρουργός, πρωτοπόρος στην κατασκευή γεωργικών μηχανημάτων.

1812: Γεννήθηκε ο Τσαρλς Ντίκενς, άγγλος μυθιστοριογράφος.

1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας συγκροτεί τον πρώτο τακτικό ελληνικό στρατό.

1863: Στρατιωτική στάση στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της Μεσοβασιλείας, εξαιτίας της κυβερνητικής κρίσης. (Φεβρουαριανά)

1871: Πέθανε ο Χάινριχ Έγκελχαρτ Στάινβεγκ, γερμανός κατασκευαστής πιάνων. Τη δεκαετία του 1850 μετανάστευσε στις ΗΠΑ, άλλαξε το όνομά του σε Χένρι Στάινγουεϊ και ίδρυσε την ομώνυμη εταιρία κατασκευής πιάνων.

1885:Πέθανε ο Γιατάρο Ιβαζάκι, ιάπωνας επιχειρηματίας, ιδρυτής της Mitsubishi.

1897: Υπογράφεται το διάταγμα της ίδρυσης του ΣΕΓΑΣ. Στις 27 Φεβρουαρίου θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

1900: Οι Αλβανοί ζητούν την αυτονομία τους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, κατά το υπόδειγμα της Κρήτης.

1900: Ιδρύεται το βρετανικό Εργατικό Κόμμα, με πρώτο γραμματέα τον Ράμσεϊ ΜακΝτόναλντ.

1937: Με την εγκαθίδρυση της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου κι έπειτα από υπόμνημα διαμαρτυρίας στον Γεώργιο Β', ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος συλλαμβάνεται και εκτοπίζεται στην Κύθνο και έπειτα στη Θάσο.

1942: Πέθανε ο Ντοράντο Πιέτρι, ιταλός μαραθωνοδρόμος. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1908 τερμάτισε πρώτος σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, υποβασταζόμενος από κάποιους κριτές. Για το λόγο αυτό ακυρώθηκε από την ελλανόδικο επιτροπή.



Πηγή: sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...