Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Λεωφόρος για Παναθηναϊκό


Γολγοθάς για Ολυμπιακό

Η ήττα στην Λιβαδειά, άγχωσε άπαντες στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού.

Η εμφάνιση δεν ήταν καλή, παρά το γεγονός πως οι «πράσινοι» έπαιζαν… εντός έδρας, παρά την χαμηλή δυναμικότητα του αντιπάλου και παρά την κρισιμότητα του ματς.

Και συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός πέρασε από την Τούμπα και πλησίασε ξανά στους δύο βαθμούς.

Κι όμως, αν προσέξει λίγο ο Παναθηναϊκός ο δρόμος για τον τίτλο είναι ανοιχτός σαν… λεωφόρος, αντίθετα με τον «Γολγοθά» που έχει να περάσει ο Ολυμπιακός για να τα καταφέρει.

Αρκεί αυτό το πάθημα στην Βοιωτία, να γίνει μάθημα. Διότι με ανάλογες εμφανίσεις, δεν νομίζω να περιμένει κανείς η ομάδα του Φερέιρα να κατακτήσει το πρωτάθλημα… Όμως αν σοβαρευτούν οι «πράσινοι», τότε όλα είναι στα χέρια τους. Γιατί; Για πολλούς και διάφορους λόγους.

Καταρχάς, ο Παναθηναϊκός έχει δύο περισσότερους βαθμούς από τον Ολυμπιακό, άρα έχει ένα μικρό αβαντάζ.

Δεύτερον, και για τους δύο διεκδικητές του τίτλου υπάρχουν ακόμη εννέα ματς πρωταθλήματος, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι τα εκτός έδρας ενώ τα πέντε εντός. Μόνο που για τους «πράσινους», οι συγκεκριμένες δοκιμασίες είναι ευκολότερες από αυτές των «ερυθρόλευκων», αφού τα παιχνίδια που δίνουν είναι με ομάδες ψιλοαδιάφορες εν αντιθέσει με τα ματς των Πειραιωτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Εργοτέλη(όχι και τόσο καυτή έδρα και στη μέση της βαθμολογίας) και τον Αστέρα Τρίπολης(προτελευταία αγωνιστική και ήδη έχουν σωθεί οι Αρκάδες). Απαγορεύεται να γκελάρει σε αυτά. Τα άλλα δύο είναι με ΑΕΚ, το οποίο είναι εκτός έδρας μεν, στο ΟΑΚΑ δε. Και το τελευταίο, είναι στο Γεντί Κουλέ με τον ΟΦΗ, έδρα που έχει να δοκιμαστεί και ο Ολυμπιακός. Ο οποίος, εκτός της δοκιμασίας στην Κρήτη, έχει να παίξει και σε άλλες δύο έδρες που καίγονται για βαθμούς. Στα Γιάννενα που θέλουν την σωτηρία και στον Ατρόμητο που θέλει τα play off… Και τέλος, το άλλο ματς που έχει να παίξει εκτός έδρας ο Ολυμπιακός, είναι στην έδρα του Παναθηναϊκού…

Τρίτον, οι ερυθρόλευκοι από την Παρασκευή αυτή ξεκινούν έναν ατελείωτο Γολγοθά, αφού μέχρι το τέλος Μαρτίου θα αγωνίζονται Κυριακή-Τετάρτη! Ο Παναθηναϊκός μέχρι το τέλος της σεζόν έχει να δώσει ακόμη 9 ματς, ενώ ο Ολυμπιακός, στην καλύτερη περίπτωση για αυτόν(να αποκλειστεί από την Ρούμπιν δηλαδή, έχει να δώσει 13. Ενώ αν περάσει τους Ρώσους, έχει να παίξει 15. Κι αν περάσει και στους «8» αφού δεν έχει να αντιμετωπίσει και κανά μεγαθήριο(νικητής Μέταλιστ-Σάλτσμπουργκ), 17! Τα διπλάσια δηλαδή από τον Παναθηναϊκό.

Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός είναι στο +2, έχει πιο εύκολα εκτός έδρας ματς, έχει τον Ολυμπιακό στην έδρα του και ο αντίπαλός του μέχρι το τέλος Μαρτίου θα παίζει Κυριακή-Τετάρτη, πράγμα το οποίο αναμφίβολα θα τον κουράσει. Για αυτό λέω, αν προσέξει λίγο ο Παναθηναϊκός, ο δρόμος για τον τίτλο είναι… Λεωφόρος!

Αναλυτικά τα ματς.

11 Φεβρουαρίου ΟΣΦΠ-ΑΕΚ - 11Φεβρουαρίου ΠΑΟ-Ξάνθη

14 Φεβρουαρίου Ρούμπιν-ΟΣΦΠ

19 Φεβρουαρίου ΟΣΦΠ-Πανιώνιος - 18 Φεβρουαρίου Εργοτέλης-ΠΑΟ

23 Φεβρουαρίου ΟΣΦΠ-Ρούμπιν

26 Φεβρουαρίου ΟΦΗ-ΟΣΦΠ - 26 Φεβρουαρίου ΠΑΟ-ΠΑΟΚ

*(Κύπελο με ΟΦΗ)

3 Μαρτίου ΟΣΦΠ-ΑΡΗΣ - 3 Μαρτίου ΑΕΚ-ΠΑΟ

**8 Μαρτίου(ευρωπαϊκό εάν περάσει την Ρούμπιν)

11 Μαρτίου ΠΑΟ-ΟΣΦΠ - 11 Μαρτίου ΠΑΟ-ΟΣΦΠ

**15 Μαρτίου(ευρωπαϊκό εάν περάσει την Ρούμπιν)

18 Μαρτίου ΟΣΦΠ –Αστέρας - 17 Μαρτίου ΟΦΗ-ΠΑΟ

* (Κύπελλο με ΟΦΗ)

25 Μαρτίου Παναιτωλικός-ΟΣΦΠ - 25 Μαρτίου ΠΑΟ-ΑΡΗΣ

* (ευρωπαϊκό στους 8)

1 Απριλίου ΟΣΦΠ-Κέρκυρα - 1 Απριλίου ΠΑΟ-Πανιώνιος

* (ευρωπαϊκό στους 8)

8 Απριλίου Γιάννενα-ΟΣΦΠ - 8 Απριλίου Αστέρας-ΠΑΟ


22 Απριλίου Ατρόμητος-ΟΣΦΠ - 22 Απριλίου ΠΑΟ-Παναιτωλικός

* Και μέσα σε αυτά, δύο παιχνίδια με ΟΦΗ για Κύπελλο μετά τις 22 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 11 Απριλίου και αν περάσει και στους «8» του Europa League, άλλα δύο ματς στις 29 Μαρτίου και 5 Απριλίου.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...