ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Έως τις 31 Μαρτίου η διακοπή ηλεκτροδότησης για να μη χρεωθεί χαράτσι για το 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ υπενθυμίζει στα μέλη του ότι, για να μη χρεωθεί imageκάποιος το ειδικό τέλος ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) για το έτος 2012, θα πρέπει να έχει διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο ακίνητο έως την 31η Μαρτίου 2012.
Αυτό προκύπτει από την παράγραφο 3 της Υπουργικής Απόφασης (ΠΟΛ 1251) της 20ης Δεκεμβρίου 2011.

Όπως αναφέρει η Υπουργική Απόφαση, “για το έτος 2012, το τέλος βαρύνει τον κατά την 31η Μαρτίου 2012 κύριο ή επικαρπωτή του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου”.
Παράλληλα, η Υπουργική Απόφαση αναφέρει ότι, για τον υπολογισμό του ΕΕΤΗΔΕ του έτους 2012, “λαμβάνεται υπ’ όψη το εμβαδόν της δομημένης επιφάνειας, το ύψος της τιμής ζώνης και η παλαιότητα του ακινήτου, όπως αποτυπώνονται στη βάση πληροφοριών του Διαχειριστή Δικτύου της ΔΕΗ κατά την 31η Μαρτίου 2012, βάσει των οποίων λογίζεται κατά την ίδια ημερομηνία το τέλος ακίνητης περιουσίας της παρ. 1 του άρθρου 24 του ν. 2130/1993”.

Υπενθυμίζεται ότι, για το ΕΕΤΗΔΕ του έτους 2011, είχε ληφθεί υπ’ όψη η κατάσταση των ακινήτων κατά την 17η Σεπτεμβρίου 2011.

Από επικοινωνία που είχαμε με μέλη του Συλλόγου, προκύπτει ότι, αφενός η ΔΕΗ δίνει λανθασμένες πληροφορίες σε όσους ρωτούν σχετικά και αφετέρου, η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος δε γίνεται αυθημερόν. Για το λόγο αυτό, οι πολίτες που ενδιαφέρονται να μην χρεωθούν το ΕΕΤΗΔΕ για το έτος 2012, θα πρέπει να μεριμνήσουν και να κάνουν τις σχετικές διαδικασίες άμεσα.

Το ΕΕΤΗΔΕ του 2012 θα χρεωθεί σε 5 δόσεις. Η πρώτη δόση θα χρεωθεί στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος για το μήνα Απρίλιο 2012.

Παράλληλα, σε περίπτωση που το ετήσιο τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών έχει υπολογιστεί λάθος, οι ιδιοκτήτες ακινήτων το πλήρωσαν κανονικά για το 2011 και εάν έκαναν τις σχετικές διαδικασίες διόρθωσής του, ο συμψηφισμός θα γίνει στις 31 Μαρτίου 2012. Η διαφορά του φόρου θα επιστραφεί στον φορολογούμενο με τον επόμενο λογαριασμό (λογαριασμό Απριλίου 2012). Αυτό προβλέπεται σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στις 16 Δεκεμβρίου 2012.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του νόμου και της Υπουργικής Απόφασης που επιβάλλουν το ΕΕΤΗΔΕ. Η απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Δείτε σχετικό άρθρο.

Κατερίνα Τσαμπά
Λογίστρια - Μέλος του Συλλόγου
www.tsamba.gr
http://www.forologoumenos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: