Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Κρήτη: Μαζικές αναλήψεις από τράπεζες με την ίδια δικαιολογία!

Τεράστια ποσά "σήκωσαν" οι Κρητικοί τις τελευταίες ημέρες, ανησυχώντας για την οικονομική κατάσταση - Σε μια από τις πιο πρόσφατες όμως, η κατάληξη ήταν θλιβερή για τον ιδιοκτήτη...

«Την ανάληψη την κάναμε με τα αδέρφια μου πριν από περίπου δέκα ήμερες από την Alpha Bank στο Ηράκλειο. Στη συνέχεια γυρίσαμε στη Σητεία, τοποθετήσαμε τα χρήματα σε έναν τενεκέ και τα κρύψαμε στο πατάρι ανάμεσα σε άλλα αντικείμενα. Ήταν κοινή η απόφασή μας να τα κρύψουμε εκεί».

Αυτό φέρεται να είπε - σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr - στην κατάθεσή του που έδωσε στην αστυνομία ο συνταξιούχος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος ο οποίος έκανε το λάθος και αφού έκανε ανάληψη 270.000€, έκρυψε τα χρήματα στην επιχείρησή του ενώ στη συνέχεια κατήγγειλε ότι του τα έκλεψαν από το κέντρο συνεστιάσεων που έχει μαζί με τα αδέρφια του, άγνωστα άτομα.

Η υπόθεση που συνεχίζει να απασχολεί έντονα όλη την πόλη της Σητείας και όχι μόνο, προβληματίζει την ΕΛΑΣ που διερευνά με πολλή προσοχή την καταγγελία. Σύμφωνα με στέλεχος της Αστυνομίας «τα παραστατικά που βεβαιώνουν την ανάληψη του χρηματικού ποσού δεν είχαν προσκομιστεί μέχρι προχθές το βράδυ (14-02-2012), όμως είναι βέβαιο ότι οι καταγγέλλοντες πήγαν στο Ηράκλειο κι έκαναν την ανάληψη από το τραπεζικό υποκατάστημα το οποίο αναφέρουν»

Αυτό που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι για ποιο λόγο επέλεξαν να κρύψουν τα χρήματα στο πατάρι ενός κέντρου συνεστίασης το οποίο είναι σχετικά απομακρυσμένο κι όχι σε κάποιο άλλο μέρος, όπως στις οικίες τους. Στο ερώτημα αυτό η απάντηση που φέρεται να δόθηκε σε προφορικό επίπεδο είναι επειδή θεωρούσαν την επιχείρηση και το σημείο ως ένα ασφαλές μέρος.

Από την αστυνομία ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή που έγινε η καταγγελία, έρευνες και προσαγωγές υπόπτων. Oι  πρώτοι προσαχθέντες ήταν άτομα που έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν την αστυνομία για υποθέσεις κλοπών, αλλά και άτομα που δεν αποκλείεται να πληροφορήθηκαν με κάποιο τρόπο ότι στο πατάρι υπήρχε ένας «θησαυρός».

Από την έρευνα των αστυνομικών της σήμανσης έγινε γνωστό ότι ο δράστης ή οι δράστες παραβίασαν μια πλαϊνή πόρτα χρησιμοποιώντας λοστό ή κατσαβίδι.

Η περίπτωση όμως του 54χρονου ο οποίος προτίμησε να «σηκώσει» τις καταθέσεις του και να τις κρύψει δεν είναι η μοναδική το τελευταίο διάστημα. Όπως ανέφερε στην τοπική εφημερίδα «Πατρίδα» υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος «τα χρήματα κάθε φορά που δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας και πανικού στον κόσμο, οι καταθέτες τα παίρνουν από τις τράπεζες και όταν κοπάσει ο θόρυβος αρκετοί τα επιστρέφουν, όμως κάποιοι άλλοι όχι» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει «τις τελευταίες ημέρες έγιναν αναλήψεις απίστευτων ποσών από τράπεζες του Ηρακλείου. Δεν μιλάμε για μερικές χιλιάδες ευρώ φυσικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις δόθηκε η ίδια σχεδόν δικαιολογία. Ότι δηλαδή η ανάληψη γίνεται καθώς θα πρέπει ο καταθέτης ή κάποιο μέλος της οικογένειάς του να πάει στο εξωτερικό για σοβαρό λόγο υγείας ή για να υποβληθεί σε εγχείρηση.

Όταν επιστρέφουν τα χρήματα οι περισσότεροι δίνουν και πάλι την ίδια περίπου δικαιολογία. Λένε ότι τελικώς δε χρειάστηκε να φύγουν σε κάποια άλλη χώρα ή ότι αναβλήθηκε η εγχείρηση».
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...