Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

"Τρικυμία" στην Άμυνα! 450 εκατομμύρια περικοπές απαιτεί η τρόϊκα για το 2012-13!



Αφόρητες πιέσεις δέχεται πλέον η κυβέρνηση από τη τρόϊκα στον τομέα της Εθνικής Άμυνας,τον οποίο οι δανειστές αντιμετωπίζουν απλά ως μαύρη τρύπα!
Σε κάθε συνεδρίαση κυβερνητικού οργάνου ή σε οποιαδήποτε επαφή με τους "τροϊκανούς" το ύψος των περικοπών στις αμυντικές δαπάνες της χώρας αυξάνεται.Και φαίνεται ότι η "τρύπα" των 325 εκατομμυρίων πάει να κλείσει από τις δαπάνες τις άμυνας.

Μέχρι χθες το μεσημέρι από το ΥΕΘΑ επέμεναν ότι οι περικοπές στην Άμυνα θα ήταν 125 εκατομμύρια ευρώ για φέτος και το 2013 είχε συμφωνηθεί να κοπούν 400 εκατομμύρια από εξοπλισμούς. Το βράδυ οι πληροφορίες ήταν πολύ διαφορετικές και χειρότερες. Οι περικοπές σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες θα φθάσουν τα 450 εκατομμύρια "από διάφορους κωδικούς,όχι μόνο από τους εξοπλισμούς",όπως διευκρίνιζαν.Και το μεγαλύτερο μέρος τους θα υλοποιηθεί μέσα στο 2012.

Τι σημαίνουν οι "διάφοροι κωδικοί". Μειώσεις στις αποδοχές των στρατιωτικών μέσω του ειδικού μισθολογίου που θα εφαρμοστεί από τον Απρίλιο και κόψιμο σε λειτουργικές δαπάνες. Συν τις μειώσεις στους εξοπλισμούς,που έτσι κι αλλιώς είχαν "ξεγραφτεί".

Με απλά λόγια οι τροϊκανοί πάνε να κλείσουν τη "τρύπα" των 325 εκατομμυρίων αποκλειστικά από το χώρο της Εθνικής Άμυνας. Κι αυτό δεν μπορεί παρά να έχει επιπτώσεις.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...