Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Φασκομηλιά Φιγαλείας: Κεραυνός "ανατίναξε" σπίτια

Φασκομηλιά Φιγαλείας: Κεραυνός Τίποτα δεν έμεινε όρθιο στο σπίτι του Θεόδωρου Βλάμη στη Φασκομηλιά Φιγαλείας του δήμου Ζαχάρως, όταν την περασμένη Δευτέρα ένας ισχυρός κεραυνός χτύπησε το σπίτι.
Το κτίριο

Φασκομηλιά Φιγαλείας: Κεραυνός
Φασκομηλιά Φιγαλείας: Κεραυνός τραντάχτηκε από τη δύναμη του κεραυνού, ενώ τα ηλεκτρικά είδη αχρηστεύτηκαν, ενώ ήταν θαύμα που τα μέλη της οικογένειας που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο σπίτι δεν έπαθαν το παραμικρό.
Όλα τα ηλεκτρικά είδη διαλύθηκαν και μαζί και το δίκτυο του κτιρίου. Ο κεντρικός πίνακας με το γενικό διακόπτη, οι τηλεοράσεις, η κουζίνα, ότι ηλεκτρικό βρισκόταν σε πρίζα εκείνη τη στιγμή «κάηκε». Μπορεί το φαινόμενο να μην είναι πρωτοφανές, είναι όμως σπάνιο, κεραυνοί μέσα σε κατοικημένη περιοχή να πέφτουν σε σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει αλεξικέραυνο στην περιοχή για να «τραβά» τους κεραυνούς και έτσι το κακό συνέβη.
Ο κεραυνός χτύπησε σε τοίχο του σπιτιού, από όπου περνούσαν πίσω καλώδια του ηλεκτρικού δικτύου. Με βάση τις ίδιες πηγές και το διπλανό σπίτι υπέστη σοβαρές ζημιές από τον κεραυνό  καταστρέφοντας τα ηλεκτρικά και εκεί.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...