Ηλεία: Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 με 9 μποφόρ το Σαββατοκύριακο


Ηλεία: Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 με 9 μποφόρ το ΣαββατοκύριακοΣχετικά ζεστός καιρός θα επικρατήσει το τρέχον 48ωρο (Πέμπτη 8/3 - Παρασκευή 9/3), ενδεχομένως να ξεπεράσουμε τοπικά για πρώτη φορά φέτος το "φράγμα" των 20 βαθμών
Κελσίου. Κατά τα άλλα, όπως γράψαμε στην χθεσινή πρόγνωση, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κατά διαστήματα. Στην σημερινή πρόγνωση θα εστιάσουμε στην σοβαρή επιδείνωση που περιμένουμε το Σαββατοκύριακο 10-11/3 με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή.
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 10/3  θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες χωρίς να δώσουν φαινόμενα. Οι άνεμοι από το πρωί θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση σε στεριά & θάλασσα σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ από ανατολικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά και τους 12 με 13 στα ημιορεινά - ορεινά.
Την Κυριακή 11/3  το πρωί θα διατηρηθούν οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι με σταδιακή εξασθένηση, παράλληλα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, σταδιακά και σε χαμηλότερα υψόμετρα (περίπου πάνω από τα 800μ.) στην ορεινή Αρχ.Ολυμπία, φαινόμενα όμως που μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση.
Δείξτε προσοχή λόγω των θυελλωδών ανέμων:
1. Θα υπάρξουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες (το Σάββατο)
2. Προσοχή σε πτώσεις δέντρων ή αντικειμένων στα αστικά κέντρα.
3. Οι αγρότες να αποφύγουν την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών καθώς μπορούν να προκαλέσουν δασικές πυρκαγιές. Ήδη τις τελευταίες ημέρες παρά τις βροχές έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα δασικών πυρκαγιών από καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Επιμέλεια πρόγνωσης καιρού για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ