Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Τέσσερις εταιρίες προσφέρουν δωρεάν υλικά ασφάλειας στο μουσείο της Ολυμπίας

Τέσσερις εταιρίες προσφέρουν δωρεάν υλικά ασφάλειας στο μουσείο της Ολυμπίας
Δελτίο Τύπου
Με πρωτοβουλία της Βουλευτού Επικρατείας Διονυσίας - Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, τέσσερις ελληνικές εταιρίες δήλωσαν πρόθυμες να συμβάλουν δωρεάν στην ενίσχυση
της ασφάλειας του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων (παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας). Η Βουλευτής κατέθεσε χθες την αφιλοκερδή προσφορά και ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στο οποίο και συμμετείχε, ενώ με επιστολή της ενημέρωσε τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, αλλά και την Ζ΄Εφορία Αρχαιοτήτων.
Η κα. Αυγερινοπούλου, η οποία είναι μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αμέσως μετά την εκδήλωση της ληστείας ανέλαβε πρωτοβουλία και είχε επικοινωνία με επιχειρήσεις και ιδιώτες, οι οποίοι συγκλονισμένοι από το γεγονός, ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο αίτημά της για ενίσχυση της ασφάλειας του Μουσείου.
Οι τέσσερις εταιρίες που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα της Βουλευτού δήλωσαν ότι αποτελεί “εθνική υποχρέωσή και πατριωτικό καθήκον η συμβολή τους στην ενίσχυση της ασφάλειας του Μουσείου΅, είτε με παροχή τεχνογνωσίας είτε με υλικοτεχνική υποδομή, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν όσα συνέβησαν μετά την πρόσφατη ληστεία.
Συγκεκριμένα, η Εταιρία “CS – ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΑΜΙΔΗΣ Α.Ε”. προσφέρει στις αρμόδιες αρχές αλεξίσφαιρα γιλέκα, η “MOTOROLLA HELLAS” επιθυμεί να προσφέρει ασυρμάτους, η “GROUP4 HELLAS” προσφέρει συστήματα συναγερμών, η “Risk International” προσφέρει φακούς και άλλο σχετικό εξοπλισμό ασφαλείας, ενώ έχουν προταθεί και σεμινάρια αυτοάμυνας για την καλύτερη εκπαίδευση του  προσωπικού φύλαξης του μουσείου.
Η κα. Αυγερινοπούλου που συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προσκεκλημένη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ευχαρίστησε τους δωρητές και εξήρε την προσφορά τους σημειώνοντας ότι “η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς δεν είναι μέλημα μόνο του κράτους, αλλά και του κάθε πολίτη ξεχωριστά”.
Η Βουλευτής στο πλαίσιο διακομματικής επιτροπής ενίσχυσης της φύλαξης των Μουσείων θα ζητήσει την ενίσχυση της προστασίας των αρχαιολογικών χώρων, την αύξηση του αριθμού των φυλάκων και την καλύτερη εκπαίδευσή τους, καθώς και την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος της Αρχαίας Ολυμπίας.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...