Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

«Ντου» του ΣΔΟΕ στα στρατόπεδα


Πάρτι εκατομμυρίων ευρώ, με νοθεία σε ποσότητες καυσίμων

Δικαστική έρευνα πανελλήνιας εμβέλειας ξεκινάει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ και όλων των άλλων διωκτικών μηχανισμών, προκειμένου να χτυπηθούν τα κυκλώματα που χρησιμοποιούν ως «βιτρίνα» τα στρατόπεδα για τη νοθεία και το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης έδωσε εντολή σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις και τις υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, για να ξεκινήσουν έλεγχοι σε όλες τις εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, σε όλη την Ελλάδα, σε στρατόπεδα, αποθήκες και όπου αλλού φυλάσσονται καύσιμα που προμηθεύεται ο στρατός.

Είναι η πρώτη φορά που δικαστική έρευνα για τα κυκλώματα νοθείας καυσίμων στον στρατό παίρνει πανελλαδικό χαρακτήρα, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι θα διενεργηθεί από την τακτική και όχι από τη στρατιωτική δικαιοσύνη, επειδή σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα εμπλέκονται, εκτός από στρατιωτικοί, και ιδιώτες.

Εναν ογκώδη φάκελο με έγγραφα, όπου μεταξύ άλλων περιέχονται και αναλύσεις δειγμάτων πετρελαίου που προμηθεύονται οι ένοπλες δυνάμεις, έχει στα χέρια του -σύμφωνα με πληροφορίες- ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Σε ορισμένα από τα δείγματα φέρεται να έχει προκύψει πετρέλαιο νοθευμένο, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η νοθεία πρέπει να έχει γίνει «με πετρέλαιο λαθραίας εισαγωγής, ή πετρέλαιο το οποίο έχει υποστεί κατεργασία καταστροφής του χρώματος και του ιχνηθέτη».

Στόχος του οικονομικού εισαγγελέα είναι να διαπιστώσει εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, όπως νοθεία καυσίμων, λαθρεμπορία, απιστία στην υπηρεσία, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει ποινές ισοβίων, ενώ δεν αποκλείεται να επεκταθεί η έρευνα και για φορολογικά αδικήματα.

Η ποινική μεταχείριση των εμπλεκομένων αναμένεται να γίνει ακόμη πιο αυστηρή, εάν διαπιστωθεί η ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος με τη συμμετοχή στρατιωτικών και πολιτών, οπότε και θα ασκηθούν ακόμη σκληρότερες ποινικές διώξεις, βάσει του νόμου για το οργανωμένο έγκλημα.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...