Διακινητής πιάστηκε στα «πράσα»

Αλλά τελικά κατάφερε να διαφύγει με φουσκωτή λέμβο

Αντιληπτός από αστυνομικούς έγινε ένας διακινητής που προσπαθούσε να περάσει στη χώρα μας με βάρκα ομάδα μη νόμιμων μεταναστών και ο οποίος απείλησε με όπλο αστυνομικούς και αξιωματούχους του FRONTEX, που περιπολούσαν στην παρέβρια περιοχή Τυχερού.

Ο διακινητής που μετέφερε από την Τουρκία σε φουσκωτή λέμβο τους λαθρομετανάστες, έγινε αντιληπτός την ώρα που αποβίβαζε στην ελληνική όχθη 16 άτομα. Για να αποφύγει την σύλληψη και στην προσπάθεια του να διαφύγει προς την Τουρκία, άρχισε να απειλεί τους αστυνομικούς και τους άνδρες του FRONTEX, με πιστόλι.

Οι αστυνομικοί αφού αρχικά τον κάλεσαν να παραδοθεί στην συνέχεια πυροβόλησαν την εξωλέμβια μηχανή για να ακινητοποιήσουν την βάρκα, αλλά ο διακινητής κατάφερε να διαφύγει με τη φουσκωτή λέμβο, προς την τουρκική όχθη.

Οι 16 μη νόμιμοι μετανάστες (επτά υπήκοοι Αλγερίας, τρεις Ακτής Ελεφαντοστού, δύο Σενεγάλης, δύο Τόγκο και δύο Μαρόκου και Γουϊνέας) συνελήφθησαν, ενώ εναντίον του διακινητή που αναζητείται σχηματίσθηκε δικογραφία.

Σημειώνεται πως είναι το τέταρτο επεισόδιο συμπλοκής μεταξύ αστυνομικών και διακινητών που συμβαίνει στην περιοχή Τυχερού Έβρου μέσα στην τελευταία χρονιά.

newsbeast

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ