Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Θεέ μου ένας Μέσι


Πέντε γκολάρες πέτυχε ο Αργεντινός

Η Λεβερκούζεν ήξερε εξ’ αρχής πώς το να αντιστρέψει το 1-3 της έδρας της μέσα στο Καμπ Νου με την Μπαρτσελόνα, είναι ένα μακρινό όνειρο.

Και κατέβηκε, για να παίξει ελεύθερο ποδόσφαιρο.

Ο Αργεντινός έβαλε πέντε γκολάρες οδηγώντας τους Καταλανούς στο 7-1 επί των Γερμανών σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.

Με το κλασσικό της 4-3-3 και όλα της τα αστέρια στον αγωνιστικό χώρο ξεκίνησε η Μπαρτσελόνα, απέναντι στο 4-4-1-1 της Λεβερκούζεν. Στα πρώτα λεπτά οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως κατέβηκαν για να επιτεθούν και έδωσαν χώρους στους Καταλανούς. Δεν το πλήρωσαν τότε, αλλά μόλις οι «μπλαουγκράνα» άρχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι και ο Μέσι να ανεβάζει στροφές.

Στο 25’ ο Τσάβι με την κλασσική μπαλιά λόμπα βρήκε τον Μέσι ο οποίος κρέμασε υποδειγματικά τον Λένο κάνοντας το 1-0. Στο 31’ ο Τσαβι τροφοδότησε ξανά τον Αργεντινό αλλά το σόλο και το σουτ του καλύτερου ποδοσφαιριστή του πλανήτη σταμάτησαν στα σώματα των Γερμανών. Στο 42’ πάλι οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν άψογα αλλά αυτή τη φορά το σόου του Μέσι που πέρασε τρεις και σούταρε κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το 2-0. Το ημίχρονο τελείωσε όπως και το ενδιαφέρον των Γερμανών για το ματς.

Στο δεύτερο μέρος ο Αργεντινός ξεκίνησε φουρτουνιασμένος και στο 52’ έκανε δεύτερο… κρέμασμα και πέτυχε ακόμη ένα φοβερό γκολ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 3-0. Στο 53’, ο πιτσιρικάς Τέγιο μπήκε στη θέση του Ινιέστα και δύο λεπτά αργότερα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έκανε τέλειο πλασέ κάνοντας το 4-0.

Η Μπάρτσα δεν σταμάτησε. Όχι πως πίεζε, αλλά με τέτοιον Μέσι, έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο χωρίς απλά να πιέζει ασφυκτικά όπως άλλες φορές. Ο Αργεντινός στο 58’ έβαλε τέταρτο γκολ και ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 5-0! Και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τέγιο έκανε νέο ιδανικό πλασέ έπειτα από τέλεια πάσα του Ντάνι Άλβες για το 6-0.

Η Μπαρτσελόνα ήταν φωτιά σε κάθε επίθεση και οι Γερμανοί δεν ήξεραν τι τους βρήκε… Αν και για 20 λεπτά ηρέμησε το κεφάλι τους. Παρόλα αυτά, ο Αργνετινός ήθελα να σπάσει το ρεκόρ περισσότερων γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και να βάλει και πέμπτο και το κατάφερε στο 85’ πετυχαίνοντας με εξαιρετικό πλασέ το 7-0. Οι Γερμανοί, μέσα σε χειροκροτήματα, στο 90’ με τον Μπελαράμπι έβαλαν το γκολ της τιμής για το τελικό 7-1 σε μία ονειρική βραδιά για τους Καταλανούς και τον καλύτερο παίκτη του κόσμου.

Μπαρτσελόνα(Γκουαρντιόλα): Βαλντέζ, Άλβες, Πικέ, Φάμπρεγκας, Τσάβι (53' Κεϊτά), Ινιέστα (53'Τέγιο), Μαστσεράνο, Μπούσκετς, Αντριάνο (63' Μουνιέσκα), Μέσι, Πέδρο.

Στον πάγκο: Πίντο, Μπάρτα, Ρομπέρτο, Κουένκα.

Λεβερκούζεν(Ντουτ): Λένο, Σβάαμπ, Ράιναρτς, Τοπράκ, Κάντλετς, Κάστρο, Ρόλφες, Μπέντερ (55'Σούρλε), Αουγκούστο (68'Οτσίπκα), Κίσλινγκ, Ντερντιγιόκ (55'Μπελαράμπι).

Στον πάγκο:
Γκίφερ, Φρίντριχ, Ορτέγκα, Ζένγκα.

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...