Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Το πιο... μακρύ ταξίδι του ΑΠΟΕΛ τελείωσε στο Μπερναμπέου


Η Κυπριακή ομάδα έφτασε εκεί που κανείς δεν πίστευε στην αρχή της σεζόν και αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι το Τσάμπιονς Λιγκ. Γνώρισε την ήττα με 5-2 από την Ρεάλ η οποία θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Μπάγερν. Αγχώθηκε αλλά προκρίθηκε η Τσέλσι που επικράτησε με 2-1 της Μπενφίκα και θα αναμετρηθεί με την Μπαρτσελόνα.

Στο Μπερναμπέου, ο ΑΠΟΕΛ γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει την πρόκριση ειδικά μετά το 0-3 του πρώτου ματς. Παρατάχτηκε με σκοπό να παίζει απέναντι στη μεγάλη του αντίπαλο και αν μη τι άλλο έφυγε με ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση.

Ο χορός των γκολ άνοιξε από τον Ρονάλντο στο 26' μετά από πάσα του Μαρτσέλο και συνεχίστηκε με υπέροχο τέρμα του Κακά 10 λεπτά αργότερα.

Η Ρεάλ είχε την απόλυτη κατοχή μπάλας, είχε δοκάρι με τον Ρονάλντο αλλά ο ΑΠΟΕΛ στο 67' μετά από εξαιρετική αντεπίθεση έφτασε στο γκολ με τον Μαντούκα ενώ έχασε ακόμη δύο ευκαιρίες να ισοφαρίσει.

Ο Ρονάλντο στο 76΄με εκπληκτικό φάουλ και ο Καγιεχόν στο 80' έδωσαν διαστάσεις στην επικράτηση των γηπεδούχων. Στο 82' ο Σολάρι με πέναλτι μείωσε το σκορ και ο Ντι Μαρία στο 85΄ διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

Στον άλλο προημιτελικό, η Τσέλσι παρά το ότι είχε το υπέρ της 1-0 από το πρώτο ματς και προηγήθηκε στην πρώτη της ουσιαστικά ευκαιρία, στο 21' με τον Λάμπαρντ παραλίγο να έχανε μέσα από τα χέρια της την πρόκριση.

Η Μπενφίκα που αγωνίστηκε με 10 παίκτες για 50 λεπτά, ισοφάρισε με τον Χάβοι Γκαρθία στο 85' και έκλεισε τους "μπλε" στα καρέ τους. Τελικά στις καθυστερήσεις ο Μεϊρέλες έδωσε τέλος στα όνειρα των συμπατριωτών του και χάρισε τη νίκη με 2-1 στην Τσέλσι.

Η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά και η Ρεάλ την Μπάγερν.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...