Πασχαλινές εκδηλώσεις Συλλόγου Νεοχωριτών Μυρτουντίων Ηλείας εν Αθήναι

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο σύλλογος Νεοχωριτών Ηλείας εν Αθήναι θα αναβιώσει για 2η συνεχή χρονιά το έθιμο που ο αείμνηστος Μάκης Γιαννικόπουλος( Στυλιαράς) πριν 40 χρόνια δημιουργούσε και πραγματοποιούσε την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα μετά την λειτουργία της Αγάπης το έθιμο αυτό ήταν {{ Η καύση του Ιούδα }}.

Για Φέτος, Ήδη μας έγινε η πρώτη κρούση  από του αγαπητούς και φιλότιμους συχωριανούς μας να γίνει πάλι ότι έγινε και πέρυσι μιας και η αναβίωση αυτή ενός τέτοιου εθίμου μας γυρνά σε χρόνια αλησμόνητα με περίσσια ευχαρίστηση .
Εμείς με την σειρά μας ενημερώσαμε τους πολιτιστικούς φορείς και παράγοντες του χωριού μας που αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο στην αναβίωση των εθίμων που έχουν σαν σκοπό την πολιτιστική εξύψωση του χωριού μας .
Οι παράγοντες αυτοί δεν είναι άλλοι από τον εκπολιτιστικό σύλλογο Νεοχωρίου .
Ο πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου του χωριού μας Κος Γεώργιος Παγκάκης μας ενημέρωσε ότι με  μεγάλη χαρά τα μέλη του συλλόγου αποδέχτηκαν  την πρότασή μας και θα είναι πρόθυμοι να μας βοηθήσουν σε αυτή την εκδήλωση .
Επίσης οι περσινοί κατασκευαστές του ομοιώματος του ΙΟΥΔΑ  είναι ενημερωμένοι και σε ετοιμότητα ...Ποιοι είναι θα το μάθετε με νεότερη ανάρτηση αν επιμένετε και  θέλετε να τους θυμηθείτε και να τους  δείτε δεν έχετε να κάνετέ κάτι άλλο παρά να ανατρέξετε στις περσινές πασχαλινές εκδηλώσεις και στο πασχαλινό videο από το {{ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ}}.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν η αναβίωση θα είναι πολύ πιο επιτυχημένη από πέρυσι ..

Ως δεύτερη απόφαση ο σύλλογος Νεοχωριτών Αθήνας σκέφτηκε την βοήθεια σε ανθρώπους Νιχωρίτες που πραγματικά έχουν ανάγκη ... Έχουμε εντοπίσει ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να νοιώσουν  και αυτά τα άτομα ένα ανθρώπινο ΠΑΣΧΑ...
Θα υπάρξουν κι άλλες εκπλήξεις που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ευχαριστήσουν τους συχωριανούς μας και θα κάνουμε το Νιχώρι μας   ευτυχισμένο και δυνατό....
              εκ του ΔΣ
 του συλλόγου Νεοχωριτών Ηλείας εν Αθήναι
 [[Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ]]

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ