Ηλεία: Ταλαιπωρία μετά θάνατον για 74χρονο Γάλλο υπήκοο

Kideia Ούτε μετά θάνατον δεν μπορεί να βρει ηρεμία ένας 74χρονος συνταξιούχος υπήκοος Γαλλίας, που εν ζωή διέμενε σε κωμόπολη της Ηλείας, τουλάχιστον τα τελευταία
δέκα χρόνια. Χωρίς οικογένεια με μόνο κάποιους μακρινούς συγγενείς στη Γαλλία, ο εκλιπών παραμένει άταφος, καθώς οι συγγενείς δεν μπορούν να επωμιστούν το κόστος μεταφοράς στη χώρα του, ενώ οι φίλοι που απέκτησε στην Ηλεία, πασχίζουν για να βρουν μια άκρη και να μπορέσει αυτός ο άνθρωπος να ταφεί με αξιοπρέπεια όπως αξίζει στους ανθρώπους.Αν και 74χρονος διέθετε λογαριασμό σε ξένη τράπεζα με απόθεμα ικανό να καλύψει όλα τα έξοδα για την κηδεία του, το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιος κληρονόμος ή συνδικαιούχος σε αυτόν, απαγορεύει να γίνει χρήση των χρημάτων αυτών.
Η Γαλλική Πρεσβεία όπου απευθύνθηκαν οι φίλοι του, μπορεί απλά να  εξασφαλίσει τα αναγκαία πιστοποιητικά που αφορούν στην ταυτοποίηση  του εκλιπόντος και ουδέν περαιτέρω.
Οι τελευταίες προσπάθειες που γίνονται για την λύση του θέματος είναι από την Καθολική Κοινότητα της Πάτρας, καθώς η παραμονή του στους χώρους του νεκροτομίου δεν είναι εφικτή για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Πρόκειται για μια μακάβρια περιπέτεια όπου από το κράτος δεν υπάρχει μέριμνα γενικότερα για τέτοιες περιπτώσεις καίτοι αλλοδαποί στη χώρα μας υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες – νόμιμης παραμονής - αρκετοί εξ αυτών είτε μένουν μόνοι είτε δεν έχουν οικονομική δυνατότητα.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ