Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Μόνο ελληνική πατάτα στην Ηλεία λέει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας

patates
Δελτίο Τύπου Π.Ε. Ηλείας
Ανακοίνωση εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  του νομού Ηλείας όπου επί της ουσίας αναφέρεται πως δεν έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις ελληνοποιημένης πατάτας στην Ηλείας.
Όπως αναφέρει «… έχει προβεί σε σχολαστικούς ελέγχους όσον αφορά την εισαγόμενη πατάτα από την έναρξη της περιόδου διάθεσης στην αγορά πατάτας εισαγωγής. Εχει διαπιστωθεί η προώθηση στην αγορά πατάτας προέλευσης Γαλλίας, Κύπρου και Αιγύπτου με τοποθέτηση στην επισήμανση της ονομασίας της χώρας προέλευσης όπως προβλέπεται από την Νομοθεσία.

Βρέθηκαν ποσότητες που εξήχθηκαν σαν πατάτα προέλευσης Αιγύπτου και οι οποίες ανέγραφαν στη συσκευασία την χώρα προέλευσης. Έχουν ελεγχθεί καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης, καθώς και περί τα 15 συσκευαστήρια πατάτας στο Νομό μας που κάνουν τυποποίηση, συσκευασία και εξαγωγή – διακίνηση στο εξωτερικό.

Σε όλες τις περιπτώσεις μετά τον έλεγχο των ισοζυγίων (εισαγωγή- εξαγωγή) , καθώς και των τιμολογίων αγοράς και πωλήσεως και  ορθής επισήμανσης των προϊόντων δεν διαπιστώθηκαν παραβατικές πράξεις πλην μίας περίπτωσης  που παραπέμφθηκε στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επιβολής Κυρώσεων.

Οι παραβάσεις αφορούσαν την μη έγκαιρη ενημέρωση της Υπηρεσίας για την άφιξη πατάτας εισαγωγής, την έλλειψη ορθής επισήμανσης των συσκευασιών, καθώς και ποσοτικές διαφορές κατά τη διενέργεια των ισοζυγίων.  Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της συνεχίζει και θα συνεχίσει τους ελέγχους καθ’ όλη την περίοδο διάθεσης στην αγορά πατάτας εισαγωγής».
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...