ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Λιμάνια Κατακόλου και Κυλλήνης: Εν αναμονή των εξελίξεων και της εφαρμογής του Μνημονίου

katakolo2aΤις αποφάσεις που είναι από καιρό γνωστές και οφείλονται στις δεσμεύσεις του μνημονίου προσπαθεί να εφαρμόσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Για την ώρα όμως τα πάντα
έχουν παγώσει μετά την απόφαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ έως ότου σχηματιστεί Κυβέρνηση να απέχει από την λήψη αποφάσεων που θα είναι δεσμευτικές για το μέλλον. Κάτι που δεν άρεσε στους εκπροσώπους της Τρόϊκας.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων αυτών το ΤΑΙΠΕΔ έχει προγραμματίσει την αποκρατικοποίηση 39 περιφερειακών και τοπικών αεροδρομίων  και δώδεκα λιμένων που διοικούνται από ΑΕ, δηλαδή του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης του Βόλου, της Ραφήνας, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Κέρκυρας και της Καβάλας. Τα παραπάνω εντάσσονται στις επικείμενες – μακροπρόθεσμες – αποκρατικοποιήσεις.

Σε ότι αφορά τα μικρότερα λιμάνια της χώρας και τις μαρίνες, όπου εντάσσονται το Κατάκολο και η Κυλλήνη, το Ελληνικό Δημόσιο βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης της πλέον κατάλληλης μεθόδου εκμετάλλευσης της διαχείρισής τους και άλλων δικαιωμάτων επί λιμένων και μαρίνων (πέραν των 12 λιμανιών που έχουν τη νομική μορφή Ανώνυμης Εταιρείας και των αντίστοιχων μαρίνων τους).

Στόχος του Ελληνικού Δημοσίου είναι η καθιέρωση ενός εκτενούς συστήματος ομάδων/συμπλεγμάτων λιμανιών και μαρίνων που ακολούθως θα χρηματοδοτηθούν, αρχικά βάσει συμβάσεων εκχώρησης, μέσω μιας σειράς συναλλαγών. Σύμβουλοι στην προσπάθεια αυτή είναι η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος Α.Ε. και η Maritime & Transport Business Solutions B.V. (Οικονομικοί Σύμβουλοι), η Δικηγορική Εταιρεία KLC (Νομικοί Σύμβουλοι) και η εταιρία Ρογκάν και Συνεργάτες Α.Ε. (Τεχνικοί Σύμβουλοι). Οι τελευταίοι φέρονται να επισκέφθηκαν τα λιμάνια Κατακόλου και Κυλλήνης για να πραγματοποιήσουν σε πρώτη φάση μια καταγραφή των εγκαταστάσεων και των στατιστικών στοιχείων για να τα συμπεριλάβουν στην μελέτη που ετοιμάζεται για όλη τη χώρα.

Απαντώντας σε τοπικά δημοσιεύματα  ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Δημήτρης Αποστολόπουλος, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για την πρώτη καταγραφή των δεδομένων των λιμένων, καθώς δεν υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα τους, αλλά σε καμία περίπτωση για κινήσεις ενόψει πώλησης του λιμανιού. Άλλωστε και το ΤΑΙΠΕΔ κάνει λόγο για εκμετάλλευση και όχι πώληση στα μικρά λιμάνια.

Την ίδια στιγμή ο κ. Αποστολόπουλος στο πλαίσιο των κινήσεων που γίνονται για την ανάπτυξη του λιμένα Κατακόλου θα συμμετάσχει τη Δευτέρα σε συνεδρίαση στην Διαχειριστική Επιτροπών των έργων του ΕΣΠΑ, μαζί με τους εκπροσώπους του ΕΟΤ που εμπλέκονται στα έργα.

Ο σχεδιασμός του ΤΑΙΠΕΔ
Το θέμα δεν είναι νέο καθώς από τον περασμένο Φεβρουάριο είχε αναφερθεί στην τότε συνεδρίαση της ΕΛΙΜΕ. Ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Θάνος Πάλλης, είχε αναφερθεί για τα λιμάνια της χώρας πέρα από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, με λεπτομέρειες και στην θεσμική μεταρρύθμιση που αναμένεται, με την συμμετοχή του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) τονίζοντας ότι το σύνολο των λιμένων της χώρας συμπεριλαμβάνονται στην Κατηγορία ΙΙ-Παραχωρήσεις του παραρτήματος του μνημονίου και ότι η ΓΓΛΛΠ συνεργάζεται με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων επιδιώκοντας να συμβάλλει στην διαμόρφωση της τελικής πρότασης και κάλεσε τους Οργανισμούς λιμένων να συνεργαστούν και αυτοί ώστε να καταλήξουμε σύντομα στα απαραίτητα συμπεράσματα.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: