Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

"Συγνώμη λάθος" λένε στο Γ.Ν. Πύργου για τη χρέωση των 444 ευρώ

Απάντηση στην καταγγελία της Ευσταθίας Λούπη, που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω της εφημερίδας «Πρώτη της Ηλείας» και του ilialive.gr, για τα υπέρογκα νοσήλια για ένα βράδυ
στο νοσοκομείο Πύργου, έδωσε με επιστολή της η διοικήτρια Ελένη Φιλιπποπούλου. Όπως αναφέρει το ποσό των 444 ευρώ είναι ένα λάθος που έγινε στην τιμολόγηση, καθώς όπως αναφέρει ο θεράπων ιατρός δεν εξέδωσε ως όφειλε ηλεκτρονικό εξιτήριο αλλά χειρόγραφο.

Το θέμα θεωρείται πρωτοφανές και προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ελλάδα, καθώς αναπαράχθηκε από δεκάδες ΜΜΕ του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, αφορά στην πιστή εφαρμογή της νέας τιμολόγησης (από 1/2/2012) των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων. Το λάθος όπως αναφέρεται στην απάντηση της διοίκησης αφορά στον κωδικό και πλέον με την ορθή τιμολόγηση το ημερήσιο νοσήλιο ανέρχεται στο ποσό των 74,67 ευρώ.

Όπως αναφέρει η κα Φιλιπποπούλου στην απάντησή της «σχετικά με την χρέωση της μονοήμερης νοσηλείας στο νοσοκομείο μας του κ. Λούπη Μιλτιάδη του Γεωργίου με είσοδο 18/05/2012 και έξοδο 19/05/2012 η τιμολόγηση έγινε σύμφωνα με την τιμή του Κ.Ε.Ν. με κωδικό Ρ22Χ εμπύρετο αγνώστου προέλευσης χωρίς συνυπάρχουσες παθήσεις – επιπλοκές με κόστος 444 ευρώ και Μ.Δ.Ν. δύο (2) ημερών και σύμφωνα με την διάγνωση που ανέφερε το χειρόγραφο ιατρικό εξιτήριο (εμπύρετο).

Πλην όμως, το εξιτήριο δεν ήταν ηλεκτρονικό όπως όφειλε να εκδώσει ο θεράπων Ιατρός, στο οποίο θα αναφερόταν η κωδικοποιημένη διάγνωση κατά ICD-10 και θα μας οδηγούσε στην ορθή κοστολόγηση.

Το νοσοκομείο μας θα επικοινωνήσει άμεσα με τον εν λόγω ασθενή για την αντιμετώπιση του ανωτέρω προβλήματος και την ορθή τιμολόγηση του ημερήσιου νοσηλίου το οποίο ανέρχεται σε 74, 67 ευρώ».

Κατόπιν τούτο η τιμολόγηση διορθώνεται, όμως υπάρχουν ερωτήματα καθώς μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, υπήρξαν πληροφορίες πως για ανάλογα ιατρικά περιστατικά εκδόθηκε παρόμοια τιμολόγηση.

Αν οι γιατροί πρέπει να εκδίδουν ηλεκτρονικό εξιτήριο και όχι χειρόγραφό, αυτό είναι σίγουρα ένα μείζον θέμα αφού εμπλέκεται με χρεώσεις προς τους ανασφάλιστους ασθενείς που θα πρέπει άμεσα να ελεγχθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...