Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Οι Ιταλοί...ξεχρέωσαν τους Γερμανούς - Ο σούπερ-Μάριο τους έστειλε τελικό

Με έναν εκπληκτικό Μπαλοτέλι που πέτυχε 2 πανέμορφα γκολ η Ιταλία νίκησε με 2-1 την Γερμανία, η οποία μείωσε στο 92' με πέναλτι του Οζίλ, και θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος την Ισπανία.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι Ιταλοί θα διεκδικήσουν την Κυριακή το δεύτερο Ευρωπαϊκό τους τρόπαιο αφού κατάφεραν να φτάσουν στον τρίτ τελικό τους και πρώτο μετά το 2000 όταν είχαν ηττηθεί από την Γαλλία.

Η Γερμανία μπήκε αποφασισμένη να επιβάλει το νόμο της στο ματς και από την αρχή είχε τον έλεγχο του ρυθμού. Στο 5' απείλησε με το κοντινό πλασέ του Κεντίρα που απομάκρυνε ο Πίρλο πάνω στη γραμμή, ενώ στο 13΄ο Μπουφόν έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Κρόος.
 
Όλα αυτά πάντως μέχρι το 15΄γιατί η Ιταλία ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες. Μοντολίβο και Κασάνο δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Νόιερ αλλά το έκανε στο 20' ο Μπαλοτέλι. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι αμαρκάριστος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα μετά από τη σέντρα του Κασάνο.
 
Οι Γερμανοί έδειξαν να συνέρχονται αλλά πλέον ήταν αναγκασμένοι να κυνηγήσουν το γκολ και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην Ιταλία να βγει στην κόντρα.
 
Σε μία τέτοια ο Μάριο Μπαλοτέλι στο 36' με εκπληκτικό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Νόιερ και έδωσε τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του.
 
Το σοκ του δεύτερου τέρματος άργησε πολύ να ξεπεραστεί από τους Γερμανούς που παρά τις αλλαγές του Λεβ στο δεύτερο μέρος, δεν μπορούσαν να βρουν χώρους προς την εστία του Μπουφόν.
 
Ο Λαμ στο 50' έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξαναβάλει τη Γερμανία στο ματς, ενώ στο 62΄ το δοκάρι σταμάτησε την εκτέλεση φάουλ του Κρόος.
 
Οι Ιταλοί μετά το 65' που όλη η Γερμανία ήταν πάνω από τη σέντρα είχε πολλές ευκαιρίες να τελειώσει το ματς. Αλλά ο Ντι Νατάλε και δύο φορές ο Μαρκίζιο δεν κατάφεραν να κάνουν τρία τα τέρματα της ομάδας τους.
 
Το ματς βάδιζε προς το τέλος και στο 92' οι Γερμανοί σκόραραν όταν κέρδισαν πέναλτι από το χέρι του Μπαλσταρέτι και ο Οζίλ το μετέτρεψε σε γκολ. Χρόνος όμως δεν υπήρχε και παρά τις προσπάθειες του Νόιερ, οι Ιταλοί πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής κόντρα στην Ισπανία.


Γερμανία: Νόιερ, Χούμελς, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Μπόατενγκ (71' Μίλερ), Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Έζιλ, Κρόος, Ποντόλσκι (46' Ρόις), Γκόμεζ (46' Κλόζε).
 
Ιταλία: Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαλτσαρέτι, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Μαρκίζιο,Ντε Ρόσι, Μοντολίβο (63' Τιάγκο Μότα), Πίρλο, Μπαλοτέλι (70' Ντι Νατάλε), Κασάνο (58' Ντιαμάντι).
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...