Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τυφλός μαθητής αρίστευσε στις πανελλήνιες!


  • 23
     



 Τυφλός μαθητής αρίστευσε στις πανελλήνιες!
Όταν υπάρχει θέληση και πίστη όλα γίνονται! Ένας μαθητής στη Λέσβο, τυφλός από την ηλικία των 2 ετών, αρίστευσε στις πανελλήνιες εξετάσεις παίρνοντας σε όλα τα μαθήματα 20!

Τον λένε Στρατή Εγγλέζο, είναι 18 χρονών, μένει στα Πάμφιλα της Λέσβου και σε ηλικία 2, ετών, λόγω ατροφίας του οπτικού νεύρου (μιας γονιδιακής ανωμαλίας) έχασε την όρασή του σε ποσοστό 99%. Το μόνο που καταφέρνει είναι να βλέπει σκιές.
Αυτά όμως δεν τον εμπόδισαν ώστε να είναι αριστούχος μαθητής στο Λύκειο Παμφίλων και να δώσει εξετάσεις στη Θεωρητική Κατεύθυνση όπου κατάφερε το ακατόρθωτο… Να πάρει σε όλα τα μαθήματα 20!
Δίκαια ο πατέρας του Βασίλης και η μητέρα του Ταξιαρχούλα καμαρώνουν γι αυτόν. Τώρα ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Θεσσαλονίκη όπου θα σπουδάσει στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
Αποφοίτησε με 19,1
Σε ηλικία δυόμισι ετών ο Στράτος Εγγλέζος στερήθηκε την όρασή του, όμως καταφέρνει να υπερνικά όλες τις δυσκολίες. Είναι άριστος μαθητής και παράλληλα ένα πολύ δραστήριο παιδί που γεμίζει τον χρόνο του με πάρα πολλές ασχολίες. Η οικογένειά του έχει προσαρμόσει τη ζωή της στις ανάγκες του παιδιού και οι γονείς του (πυροσβέστης ο πατέρας και νηπιαγωγός η μητέρα) τον ενθαρρύνουν σε κάθε βήμα του και φροντίζουν να μη στερείται τίποτα σε σύγκριση με τα άλλα παιδιά. Τέλειωσε το γυμνάσιο με βαθμό 19,1 και τώρα που η οικογένεια επέστρεψε στο νησί για να πάει στο λύκειο, έχει αρχίσει μια νέα προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλιστεί έγκαιρα ο εξοπλισμός που απαιτείται για να μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα.
Η οικογένεια μένει τώρα στα Πάμφιλα, ένα χωριό λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μυτιλήνη και ο Στράτος γράφτηκε στο λύκειο της περιοχής. Στο Λύκειο Παμφίλων δεν υπήρχε ο κατάλληλος εξοπλισμός, όπως βέβαια και σε όλα τα σχολεία της Λέσβου. Σε όλο τον νομό άλλα τέσσερα παιδιά αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα όρασης. Δύο στη Λήμνο και δύο στη Λέσβο (στον Δήμο Πέτρας και στον Δήμο Αγίας Παρασκευής).
Τρεις μήνες καθυστέρηση
Έστω και με καθυστέρηση, όμως, ο στόχος επετεύχθη! «Καθυστερούν οι τοποθετήσεις των ειδικών εκπαιδευτικών και φθάνουν να πιάνουν δουλειά τον Δεκέμβριο, με τρεις μήνες καθυστέρηση. Επίσης καθυστερεί πολύ ο εξοπλισμός. Περιμέναμε πέντε χρόνια για να μας στείλουν τον υπολογιστή με το ειδικό πρόγραμμα για τυφλούς. Η Πολιτεία κινείται πολύ αργά στα ζητήματα αυτά» σχολίασε ο κ. Βασίλης Εγγλέζος.
Στο σπίτι υπάρχουν τα πάντα. Ό,τι χρειάζεται: από ειδική γραφομηχανή με κατάλληλο χαρτί για να γράφει, μέχρι ξυπνητήρι αλλά και κινητό τηλέφωνο για άτομα με προβλήματα όρασης.
ΠΗΓΗ: lesvosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...