Ηλεία: Πτώση της θερμοκρασίας - Απογευματινές ισχυρές καταιγίδες από την Παρασκευή

kairikoΕπεσε η θερμοκρασία από χθες Πέμπτη, η υγρασία όμως ανέβηκε αυξάνοντας ελαφρώς την δυσφορία. Δροσερές μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες από την Παρασκευή και το
Σαββατοκύριακο, οι οποίες θα δημιουργήσουν προβλήματα στις αγροτικές εργασίες της σταφίδας που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 10/8 τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μπόρες, τοπικές καταιγίδες κυρίως στις ημιορεινές - ορεινές περιοχές και πιθανώς αργότερα σε πεδινά τμήματα κυρίως της κεντρικής και νότιας Ηλείας. Τα φαινόμενα τοπικά θα έχουν ισχυρά χαρακτηριστικά, δηλαδή πιθανώς να συνοδεύονται από ραγδαία βροχόπτωση, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και ριπαίους ανέμους. Η θερμοκρασία σε πτώση στους 33 και τοπικά κυρίως στα εσωτερικά τμήματα 34 με 35 βαθμούς. Στις περιοχές που θα εκδηλωθούν φαινόμενα η θερμοκρασία θα παρουσιάζει σημαντική πτώση. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί ασθενείς 3 μποφόρ.

Το Σαββατοκύριακο 11-12/8, θα επικρατήσουν ανάλογες συνθήκες με τα φαινόμενα να φαίνονται πιο γενικευμένα. Έτσι, μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μπόρες, τοπικές καταιγίδες στις ημιορεινές - ορεινές περιοχές και αργότερα και στα πεδινά. Τα φαινόμενα τοπικά θα έχουν ισχυρά χαρακτηριστικά. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή πτώση, στους 31 με 32, και κυρίως στα εσωτερικά τμήματα έως το πολύ 33. Κατά την διάρκεια των φαινομένων η θερμοκρασία θα πέφτει σημαντικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Δευτέρα 13/8 φαίνεται να περιορίζονται οι απογευματινές μπόρες στα πιο ορεινά. Σταματούν την Τρίτη και την Τετάρτη 14-15/8 με την θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Το πολύ μέγιστες τιμές έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ