Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Σταδιακή πτώση από την Πέμπτη - Απογευματινές καταιγίδες από την Παρασκευή


zesti1Υποχωρεί σταδιακά ο υδράργυρος από την Πέμπτη. Ουσιαστική πτώση την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο
όπου θα συνοδευτεί με μπόρες, τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ημιορεινά-ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Πιο αναλυτικά.....Την Πέμπτη 9/8, πτώση με το θερμόμετρο στους 36 με 37 και κυρίως στα εσωτερικά τμήματα έως 38 ίσως πολύ τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί μέτριοι 5 έως τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Παρασκευή 10/8 σε περαιτέρω πτώση ο υδράργυρος στους 34 με 35 και κυρίως στα εσωτερικά τμήματα έως 36 βαθμούς. Τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες, τοπικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Το Σάββατο 11/8, σε νέα μικρή πτώση η θερμοκρασία, στους 32 με 33, και κυρίως στα εσωτερικά τμήματα έως 35. Τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες, τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά. Ίσως αργά το απόγευμα οι καταιγίδες να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα την κεντρικής και νότιας κυρίως Ηλείας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Την Κυριακή 12/8, στους 30 με 31, και κυρίως στα εσωτερικά τμήματα έως το πολύ 33. Τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και πάλι μπόρες, τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η νέα εβδομάδα φαίνεται να ξεκινά την Δευτέρα 13/8 με καλές θερμοκρασίες έως το πολύ 33 βαθμούς Κελσίου.

Όσοι αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα (πχ καρδιοπαθείς, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα κ.α) να παραμένουν την Τετάρτη σε κλιματιζόμενους χώρους. Να αποφεύγεται η  άσκηση/εργασία τις ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Μη ξεχνάτε, για κανέναν απολύτως λόγο μην κάνετε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο. Αν αντιληφθείτε φωτιά καλέστε ΑΜΕΣΩΣ την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199.  

Πρόγνωση καιρού για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...