Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

"Έφυγε" ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατσιφάρας


katsifarasΑπό τη ζωή έφυγε χθες το πρωί σε ηλικία 77 ετών στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατσιφάρας,
θείος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα. Ο Γιώργος Κατσιφάρας είχε υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση πριν από λίγες μέρες. Ο θάνατος του σκόρπισε θλίψη στην Αχαΐα όπου διατηρούσε πολλές και καλές φιλίες για δεκαετίες.

«Ο Γιώργος Κατσιφάρας ήταν μία χαρακτηριστική φυσιογνωμία της δημοκρατικής παράταξης. Ένας ειλικρινής και πρακτικός πολιτικός, που τίμησε την προσωπική του σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εκφράζω την λύπη μου για το θάνατό του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Γιώργος Κατσιφάρας γεννήθηκε στο Καλέντζι το 1935 και τελείωσε το Β' Γυμνάσιο Πατρών. Στην περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών ήταν εξόριστος στο χωριό Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας όπου βρισκόταν απομονωμένος και υπό διαρκή επιτήρηση.

Ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς και από τους πιο δημοφιλείς υπουργούς της δεκαετίας του ’80, όπου ξεχώριζε για το χιούμορ του και την ευφυΐα του.  «Ιστορική» η φράση του: «Αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα μας γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας».

Ο Γιώργος Κατσιφάρας ήταν ο πρώτος υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την διακήρυξη ίδρυσης του. Διετέλεσε υφυπουργός αθλητισμού την περίοδο 1981-1982 στην πρώτη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κι υφυπουργός Προεδρίας από 21 Οκτωβρίου 1981 ως 5 Ιουλίου 1982 Στην κυβέρνηση του 1985 διετέλεσε αρχικά υφυπουργός εμπορίου από 26 Ιουλίου 1985 ως 25 Απριλίου 1986 κι έπειτα διορίστηκε υπουργός εμπορίου από 25 Απριλίου 1986 ως 31 Οκτωβρίου 1986. Στην κυβέρνηση του 1993 διορίσθηκε υπουργός εμπορικής ναυτιλίας από 13 Οκτωβρίου 1993 ως 22 Ιανουαρίου 1996.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...