Σπείρα ΡΟΜΑ: Έκλεβαν τα πάντα και παντού – Σχεδόν 50 περιπτώσεις κλοπών διαρρήξεων ληστειών

sillipsiΟ επίσημος απολογισμός των αστυνομικών στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, φέρνει την ηλειακή κοινωνία, μπροστά σε μια από τις πιο ισχυρές σπείρες εγκληματιών ΡΟΜΑ με σχεδόν
πενήντα περιπτώσεις μέσα στο καλοκαίρι. Οι δράστες μέλη της σπείρας που σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν είναι οκτώ, έκλεβαν ότι έβρισκαν μπροστά τους με μεγάλο θράσος.

Οι δράστες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, εμπρησμό κατά συναυτουργία και ζωοκλοπή, ενώ τρεις από τους δράστες βαρύνονται ακόμα και με την κατηγορία της ληστείας κατά συναυτουργία.

Το κουβάρι της μεγάλης αυτής υπόθεσης που είχε εξαιρετικά επιτυχή έκβαση για τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, άρχισε να ξετυλίγεται μετά από μια σειρά προσαγωγών υπόπτων που πραγματοποίησε η ΟΠΚΕ ΑΔ Ηλείας το Σάββατο, στο πλαίσιο ελέγχων σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στην περιοχή της Γαστούνης.

Τα υπόλοιπα ήταν έργο της Ασφάλειας καθώς οι αστυνομικοί έφτασαν στην ομολογία 37 περιπτώσεων κλοπών, διαρρήξεων και μιας ληστείας σε Πύργο, Γαστούνη και Λεχαινά. Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί ένας 13χρονος, ένας 15χρονος, ένας 18χρονος, ένας 27χρονος και ένας 34χρονος. Αναζητούνται ένας 13χρονος ακόμα, έναν 19χρονος και ένα άτομο αγνώστου ηλικίας.

Οι δράστες σύμφωνα με την Αστυνομία είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση όπου δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Φέρονται να έχουν διαπράξει οκτώ κλοπές αυτοκινήτων εκ των οποίων το ένα το έκαψαν, δύο κλοπές μοτοσικλετών, δέκα διαρρήξεις αυτοκινήτων, 22 διαρρήξεις οικιών και δύο καταστημάτων καθώς και τέσσερις ζωοκλοπές.

Οι δράστες «χτύπησαν» από τα τέλη Ιουνίου έως τη μέρα που συνελήφθησαν σε Λαστέικα, Πράσινο, Πύργο, Χανάκια, Σπιάντζα, Λεχαινά, Αγίους Θεόδωρους, Γαστούνη, Αρετή, Νεοχώρι, Κυλλήνη, Αγία Μαύρα, Μυρσίνη, Αλποχώρι, Σαβάλια, ενώ εξετάζεται περαιτέρω η δράση τους.
Οι δράστες είχαν κάνει πολλά «χτυπήματα» έξω από τα σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος και Μαρινόπουλος στον Πύργο, είχαν διαρρήξει δύο φορές τις εγκαταστάσεις του Μετεωρολογικού Σταθμού Πύργου, είχαν κλέψει πέρα από κοσμήματα και χρήματα, προβατίνες, γαλιά, κοτόπουλα, σκύλους, κατεψυγμένα ψάρια, κ.α. Είχαν ληστέψει τον πατέρα του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου, ενώ είχαν μπει στον σπίτι ηλικιωμένου στο Νεοχώρι Κυλλήνης, τον οποίο χτύπησαν και απείλησαν χωρίς να κλέψουν κάτι.

Οι δράστες στο παρελθόν κατά καιρούς έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης, καθώς έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν. Ένας εξ αυτών φέρεται να ήταν και χρήστης ναρκωτικών και κάποια από τα κλεμμένα αυτοκίνητα τα χρησιμοποίησε για να μεταβεί στην περιοχή της Κάτω Αχαγιάς για να προμηθευτεί ναρκωτικά. Για να μην εντοπίζονται από τις Αρχές διέμεναν κατά καιρούς σε διάφορους καταυλισμούς ομόφυλών τους.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου λίγες μόλις ημέρες μετά την καταγραφή αυξημένων περιστατικών στον Κάμπο και έντονης παραβατικότητας στον Πύργο, οι αστυνομικοί έδρασαν γρήγορα και έφτασαν στην εξιχνίαση σχεδόν 50 περιπτώσεων διαρρήξεων, κλοπών, ληστειών και ζωοκλοπών, καταγράφοντας έτσι μια σημαντική επιτυχία απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή.
ilialive.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ