Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πύργος: Που πήγαν τα σκουπίδια τη νύχτα – Καταδιώξεις, προσαγωγές και παρασκήνιο (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)


nixta_skoupidia1.JPGΟι κινήσεις της δημοτικής αρχής του Πύργου για την αποκομιδή των απορριμμάτων από την πόλη, κίνησε υποψίες ως προς το χώρο που θα κατέληγαν αυτά. Ο φόβος της
nixta_skoupidia2.JPGnixta_skoupidia3.JPGnixta_skoupidia4.JPGεπαναχρησιμοποίησης του δεματοποιητή στο Ποτόκι, οι πληροφορίες μεταφοράς σε άλλους ΧΑΔΑ και οι καταγγελίες στην Αστυνομία, συνέθεσαν ένα απίστευτο σκηνικό το βράδυ της Κυριακής.

Μια βραδιά που κάποιοι βρέθηκαν από το ρόλο του παρακολουθούντα σε αυτό του παρακολουθούμενο, κάποια καταδιώχθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες από άγνωστα άτομα και πάντα σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr τουλάχιστον δύο άτομα συνελήφθησαν για την υπόθεση μεταφοράς σκουπιδιών, μέσα στη νύχτα από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Κρεστένων.

Γύρω από την περιοχή του φράγματος Φλόκα πάντως, στήθηκε ένα απίστευτο σκηνικό μέσα στη νύχτα. Από τη μια περιπολίες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό πιθανού νέου φορτίου σκουπιδιών προς τον πρώην ΧΑΔΑ Αρχαίας Ολυμπίας στη θέση Πολυπόταμος. Από την άλλη επίσης περιπολίες για τον εντοπισμό σύμφωνα με καταγγελίες που υπήρξαν, παράνομης μεταφοράς σκουπιδιών από απορριμματοφόρα του δήμου Πύργου στο ΧΑΔΑ του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στα Μακρίσια πολύ κοντά στο φράγμα Αλφειού.

Περιπολικά της Αστυνομίας «χτένιζαν» χθες τη νύχτα όλη την περιοχή πέριξ του φράγματος και οι έρευνες απέδωσαν καρπούς, αφού σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν απορριμματοφόρα να μεταφέρουν σκουπίδια.

Νωρίτερα η αποκομιδή απορριμμάτων από το βράδυ της Παρασκευής σε περιοχές του δήμου Πύργου, ο εντοπισμός από πολίτες – που κατήγγειλαν μάλιστα το δρομολόγιο απορριμματοφόρων στο ilialive.gr τηλεφωνικά – από Πύργο μέσω της Ε.Ο. Πύργου – Τριπόλεως στη διασταύρωση Πελοπίου προς φράγμα και Μακρίσια στις δύο τα ξημερώματα, είχε κινήσει υποψίες πως τα σκουπίδια του Πύργου δεν θα έμεναν «φορτωμένα στα απορριμματοφόρα».

Το δρομολόγιο επαναλήφθηκε και την Κυριακή και μάλιστα οι κινήσεις έγιναν αντιληπτές αφού άρχισε να γίνεται η αποκομιδή σε κεντρικά σημεία της πόλης του Πύργου, κινώντας υποψίες και στον τελευταίο ανυποψίαστο.

Κάποιες ομάδες πολιτών μπήκαν στη διαδικασία να παρακολουθήσουν την πορεία των απορριμματοφόρων και τελικά όπως ανέφεραν στο ilialive.gr να τα εντοπίσουν στην ίδια διαδρομή.

Στον έλεγχο που έκαναν οι Αρχές σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες εντόπισαν και προσήγαγαν δύο άτομα που εμπλέκονται στη μεταφορά.

Ο φακός του ilialive.gr κατέγραψε μέσα στη νύχτα τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων του δήμου Πύργου μέσα στην πόλη και πέριξ αυτής λίγο πριν και λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ενώ δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως καμία λύση στο πρόβλημα.

Πληροφορίες του ilialive.gr αναφέρουν πως έχουν βρεθεί κάποιες λύσεις προσωρινές που όμως θα καλύψουν τις ανάγκες για να δρομολογηθεί όμως άμεσα μια λύση με προοπτική και όχι ως «μπάλωμα» στο πρόβλημα.

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...