Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ηλεία: Οι δημοσιογράφοι του νομού απεργούν και βγαίνουν στους δρόμους

apergia1Μετά τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στο χώρο της δημοσιογραφίας στην Ηλεία, που μετρά περισσότερα από 50 μέλη – αλλά πολύ λιγότεροι έχουν απομείνει ως
εργαζόμενοι – η πανελλαδική απεργία στα ΜΜΕ σήμερα Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, αποτελεί τη ευκαιρία για την πρώτη κινητοποίηση στο νομό.

Οι δημοσιογράφοι της Ηλείας βγαίνουν στους δρόμους και επί του προκειμένου στην κεντρική πλατεία του Πύργου στις 11 το πρωί της Δευτέρας. Όπως ήδη έχουν αναρτήσει σε σχετική σελίδα στο Facebook «οι δημοσιογράφοι όλων των Μέσων Ενημέρωσης της Ηλείας ενώνουμε τις φωνές μας και πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας του κλάδου μας.

Είμαστε λίγοι, είμαστε "μικροί" και πασχίζουμε καθημερινά - υπό αντίξοες συνθήκες - για την ανάδειξη των προβλημάτων του τόπου μας, δίπλα σε κάθε Ηλείο πολίτη.
Αυτή τη φορά θα "μιλήσουμε" για τα δικά μας προβλήματα».

Να υπενθυμίσουμε και την ανακοίνωση – κάλεσμα της ΕΣΗΠΙΝ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων, καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να μετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία, από τις 06.00 π.μ. της Δευτέρας, 24 Σεπτεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Τρίτης, 25 Σεπτεμβρίου 2012, που έχει κηρύξει μαζί με τις υπόλοιπες Ενώσεις Συντακτών και την ΠΟΕΣΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη 26/9/2012.

* Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.

* Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της ενημέρωσης».

Όπως σε κάθε άλλη κινητοποίηση στάση εργασίας ή απεργία, το ilialive.gr την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου συμμετέχει στην 24ωρη απεργία του κλάδου, διακόπτοντας τη ροή των ειδήσεων από τις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Τρίτης.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...