Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Βαθμολογική εξέλιξη ΕΜΘ. Τι συζητήθηκε στη Βουλή,τι είπε ο Παναγιωτόπουλος


Βαθμολογική εξέλιξη ΕΜΘ. Τι συζητήθηκε στη Βουλή,τι είπε ο Παναγιωτόπουλος

Συζητήθηκε στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής η τροπολογία για την βαθμολογική εξέλιξη των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) που κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου.

Στην τοποθέτησή του ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι πρέπει επιτέλους να επαναφέρουμε την ισοτιμία και την δικαιοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις και να σταματήσουμε τις διακρίσεις που προκαλούν ευνοϊκές ρυθμίσεις για μέρος μόνο των στελεχών, όπως είναι στην περίπτωση των ΕΜΘ η διαφορετική αντιμετώπιση των γυναικών στελεχών σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους, που προσλήφθηκαν με το ίδιο καθεστώς αλλά αντιμετωπίστηκαν ευνοϊκότερα. Διαχρονικά οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, δεσμεύονται ότι θα θεραπεύσουν τις συγκεκριμένες αδικίες αλλά τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα. Η τροπολογία που κατατέθηκε αντιμετωπίζει αυτές τις αδικίες και δεν επιφέρει κανένα δημοσιονομικό κόστος καθώς ούτως ή άλλως τα μισθολογικά κλιμάκια των ΕΜΘ αντιστοιχούν στους βαθμούς που διεκδικούν.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, επιφυλάχθηκε να μελετήσει το ζήτημα της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ και να επανέλθει με επόμενο νομοσχέδιο.
Την τροπολογία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλη Οικονόμου, υποστήριξαν πέρα από την Δημοκρατική Αριστερά και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ο Βασίλης Οικονόμου, παρά τις επιφυλάξεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προτίθεται να θέσει προς ψήφιση την τροπολογία για την βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ στην Ολομέλεια της Βουλής όταν και θα τεθεί σε ψηφοφορία η κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την μεταφορά του χρόνου διενέργειας των κρίσεων του 2012 των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όπου και θα αιτηθεί την δέσμευση σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίλυσης του ζητήματος εάν επιμείνει η κυβέρνηση να μην ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροπολογία τώρα.
OnAlert
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...