Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστροφή φόρου σε χιλιάδες αγρότες

Επιστροφή φόρου σε χιλιάδες αγρότες
Νέα οικονομική ενίσχυση δίνεται στους αγρότες αυτή τη φορά από την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης, ποσό που αγγίζει συνολικά τα 160 εκατ. ευρώ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εξασφάλισαν το απαραίτητο κονδύλι για τους περίπου 430.000 δικαιούχους και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα διατεθούν τα μισά χρήματα.


Δηλαδή, ποσό ύψους 80 εκατ. ευρώ θα έχει, σύμφωνα με πηγές, καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών. Τα υπόλοιπα 80 εκατ. ευρώ αναμένεται να πληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Την επιστροφή φόρου του πετρελαίου την περιμένουν οι αγρότες ως σημαντική ενίσχυση σε μία ιδιαίτερα δύσκολη σεζόν κατά την οποία οι τιμές των καυσίμων ακολουθούν ανοδική τροχιά με αποτέλεσμα την αυξημένη επιβάρυνση του κόστους παραγωγής.

Πηγές αναφέρουν, ότι σύντομα θα εκδοθεί και η σχετική κοινή απόφαση από τους κ. Τσαυτάρη και Σταϊκούρα ώστε μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου να έχουν δοθεί τα χρήματα στους αγρότες.

Πρέπει να σημειωθεί ό,τι με τα δεδομένα αυτά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εμφανίζεται συνεπής στις προγραμματικές της εξαγγελίες.
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...