Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση με την εξαπάτηση ιερέων σε όλη τη χώρα - Δεκάδες περιπτώσεις σε Αχαΐα, Ηλεία και Θεσσαλονίκη




Εξιχνιάστηκε η υπόθεση με την εξαπάτηση ιερέων σε όλη τη χώρα - Δεκάδες περιπτώσεις σε Αχαΐα, Ηλεία και Θεσσαλονίκη



Τέλος στη δράση της σπείρας που εξαπατούσε ιερείς, με «θύματα» και από την Ηλεία, μπαίνει μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης από τις αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.



Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις αστυνομικές αρχές, συμπεριλαμβάνονται δέκα άτομα τα οποία εξαπατούσαν κληρικούς αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ επικεφαλής της σπείρας θεωρείται ένας 35χρονος.



Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, η δράση της σπείρας έλαβε χώρα από τον Δεκέμβριο του 2011 μέχρι και τον Μάρτιο του 2012 και οι δράστες εξαπάτησαν συνολικά 24 κληρικούς από διάφορες περιοχές των Πατρών, αλλά και της Ηλείας, καθώς και της Θεσσαλονίκης, από τους οποίους κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό ποσό των 455.000 ευρώ. Παράλληλα όμως, επεχείρησαν να εξαπατήσουν άλλους 52 κληρικούς από διάφορες περιοχές της χώρας, ζητώντας το συνολικό ποσό των 210.000 ευρώ.


Αφορμή για την εξάρθρωση της σπείρας, είναι η σύλληψη ενός 35χρονου στην Πάτρα πριν από έξι μήνες, μετά από καταγγελία για ανάλογη απάτη.
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...