Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Πρώτο θέμα η Ελλάδα στη "Le Monde" - 6ήμερο, ανεργία και άνοδος της Χρυσής Αυγής

Στην Ελλάδα είναι αφιερωμένο το πρωτο θέμα της εφημερίδας Le Monde η οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη για όσα γίνονται στην χώρα μας.

Ο τίτλος του άρθρου είναι: "Η Τρόικα θέλει να βάλει τους έλληνες να δουλεύουν 6 ημέρες την εβδομάδα".

Η εφημερίδα επισημαίνει την ανησυχητική αύξηση της ανεργίας στο 24,4% αλλά και την άνοδο-σοκ στις δημοσκοπήσεις της Χρυσής Αυγής ως τρίτο κόμμα στη Βουλή.

«Η Χρυσή Αυγή, το κόμμα που θέλει να διώξει όλους τους ξένους από την Ελλάδα, με 10,5% στις δημοσκοπήσεις (αύξηση 4% από τις εκλογές) γίνεται πλέον το τρίτο κόμμα της Βουλής και προηγείται του ΠΑΣΟΚ που ήταν άλλοτε κυρίαρχο», γράφει ο συντάκτης και φιλοξενεί και το θέμα με την διαρροή εγγράφου της τρόικας που ζητούσε εξαήμερη εργασία στην Ελλάδα και κατάργηση του πενθήμερου.

Για την ανεργία, η Le Monde φιλοξενεί ξεχωριστό άρθρο και αναφέρει ότι η ανεργία στη χώρα μας αυξήθηκε από το 23,5% που ήταν τον Μάιο στο 24,4% τον Ιούνιο.

Η εφημερίδα, φιλοξενεί δηλώσεις της Ρένας Δούρου, η οποία υποστηρίζει ότι σκοπός της τρόικας είναι να μετατρέψει την Ελλάδα σε αφρικανική χώρα και τους πολίτες της σε σκλάβους σε γαλέρα που τραβάνε κουπί.

Στην εφημερίδα έχει ζητηθεί και η άποψη του οικονομολόγου, Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος λέει ότι η τρόικα αντιμετωπίζει την Ελλάδα σαν ένα εργαστήριο με πειραματόζωα.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...