Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ

               ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Όλοι την  Πέμπτη  18 Οκτωβρίου στη  Νομαρχία στις 10:30 π.μ
Με πορεία από τη Νομαρχία καταλήγουμε στην  Κεντρική Πλατεία Πύργου
afisa16
Προσυγκέντρωση  ΕΛΜΕ & ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ  στις 10:00π.μ στο 2ο Λύκειο Πύργου

Συντριπτικό πακέτο μέτρων  κοινωνικού ολοκαυτώματος προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υλοποιώντας τις επιταγές της τρόικας. Η Ελλάδα αποτελεί πλέον υπόδειγμα καταστροφής, που συντελείται με την επίθεση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου σε βάρος ενός λαού και μιας χώρας. Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και του ΔΝΤ αποσκοπούν στην κερδοφορία του κεφαλαίου μέσα από την πιο ληστρική αναδιανομή εισοδήματος και την επίθεση στις κατακτήσεις των εργαζομένων. Η κυβέρνηση προχωρά στη λεηλασία όσων έχουν απομείνει από τα εργατικά-λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα, με στόχο δήθεν την αποφυγή της χρεοκοπίας, ενώ οδηγεί ολοταχώς στη χρεοκοπία του λαού. Η επαναδιαπραγμάτευση που είχαν “υποσχεθεί” αποδείχθηκε φιάσκο. Αυτό που απέμεινε είναι τα μέτρα 11,5 ως 20 δις ευρώ  και τα κροκοδείλια δάκρυα της Μέρκελ, που  ήρθε για να διασφαλίσει ότι θα  τηρηθούν οι όροι που έθεσαν οι δανειστές, και να λάβει μέρος στο μοίρασμα της πίτας από το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου της χώρας για λογαριασμό του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Η εκποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, του  Ταχ. Ταμιευτηρίου που περνάνε στα χέρια των τραπεζιτών και μάλιστα με χρήματα των εργαζομένων, των δημοσίων επιχειρήσεων και υποδομών στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας αποτελεί εθνικό έγκλημα που υπονομεύει το μέλλον της χώρας.
          Το νέο πακέτο περικοπών  περιλαμβάνει: Νέα τεράστια μείωση μισθών, δώρων και συντάξεων, κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων (ΕΚΑΣ, οικογενειακά, αναπηρικά, πολυτεκνικά,..), νέα αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, κατάργηση δημοσίων οργανισμών, απολύσεις εργαζομένων, συγχωνεύσεις-καταργήσεις  νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών, αναστολή νέων προσλήψεων. περιορισμό των δημοσίων δαπανών για παιδεία, υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη. Η τρόικα απαιτεί, νέα αντεργατικά μέτρα, με διεύρυνση της ελαστικής εργασίας,  κατάργηση του πενθήμερου και του οχτάωρου, δραστική μείωση των μισθών, κατάργηση της αποζημίωσης και απελευθέρωση στις απολύσεις. Η ανεργία έσπασε στη χώρα μας όλα τα μεταπολεμικά ρεκόρ, έχει φτάσει ήδη 25% και προβλέπεται να φτάσει στο τέλος του χρόνου το εφιαλτικό  30%. Η νέα τεράστια φοροεπιδρομή που ετοιμάζεται, θα φορτώσει τους εργαζόμενους με χρέη που  είναι αδύνατο να αποπληρώσουν. Ήδη  σε εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση των δανείων τους.   
          Για να περάσει αυτή η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, σχεδιάζουν το στραγγαλισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας και την κατάργηση κάθε δυνατότητας παρέμβασης του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος. Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα ο αυταρχισμός, οι αστυνομικές παρεμβάσεις στη δράση των συνδικάτων, το χτύπημα των διαδηλώσεων και οι συλλήψεις διαδηλωτών. Σε αυτά έρχονται να βάλλουν πλάτη  οι τιμητές του φασισμού που θολώνουν το τοπίο μέσω των ΜΜΕ, στρέφοντας τους πολίτες ενάντια στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες  αφήνοντας ανενόχλητους τους πραγματικούς υπεύθυνους της κρίσης, τους κεφαλαιοκράτες που είναι και τα αφεντικά τους.
          Στον τομέα της περίθαλψης  οι συνταγές των μνημονίων έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με τραγικές συνέπειες για τις ζωές μας. Ένα μεγάλο τμήμα των πολιτών, αποστερούνται του δικαιώματος να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι ανασφάλιστοι, οι ευπαθείς ομάδες αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα και αδυναμία να προσεγγίσουν τις υπηρεσίες υγείας. Νοσοκομεία έκλεισαν, άλλα οδηγούνται σε έμμεσο κλείσιμο μέσω του τεχνάσματος της συγχώνευσης κλινικών, γιατροί και νοσηλευτές δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών, αλλά το πανηγύρι των εργολάβων της υγείας συνεχίζεται με τις ευλογίες του υπουργείου υγείας. Ακόμα και αυτοί που έχουν ασφαλιστική κάλυψη, λόγω της οικονομικής κατάρρευσης του ΕΟΠΥΥ αναγκάζονται σε συνθήκες κρίσης και δραματικής μείωσης των εισοδημάτων τους να πληρώνουν από την τσέπη τους όταν μπορούν για να έχουν παροχές υγείας.
Στην παιδεία βιώσαμε ήδη: κλείσιμο χιλίων και πλέον σχολείων,  μαθητές  χωρίς βιβλία, χωρίς βιβλιοθήκες, κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας, μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς,  εργαζόμενους με μισθούς πείνας και ελαστικές σχέσεις εργασίας. Με πρόσφατο έγγραφο του υπουργείου Παιδείας ετοιμάζονται νέες μαζικές καταργήσεις σχολείων σε όλη τη χώρα και μάλιστα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και με τη συμβολή των Δήμων  ώστε να διαμορφώσουν νέο οδικό χάρτη  για την εκπαίδευση. Ανάλογο σχέδιο μαζικών καταργήσεων προωθείται και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ ήδη σε κάποιες περιοχές μας το σχέδιό τους έχει ήδη ξεκινήσει με γνωστό παράδειγμα το ΤΕΙ Αμαλιάδας.
Στους δήμους που οι περισσότεροι είναι στα όρια της χρεοκοπίας και τις Περιφερειακές ενότητες της χώρας, η κατάσταση διολισθαίνει  σε επικίνδυνα μονοπάτια. Χρήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες δεν υπάρχουν, οι παιδικοί σταθμοί είναι στον αέρα, οι εργαζόμενοι σε πολλές υπηρεσίες μένουν απλήρωτοι, ενώ άλλες υπηρεσίες όπως η καθαριότητα παραδίνονται στα χέρια των ιδιωτών. Η περίφημη μεταφορά των μαθητών είναι καζάνι που βράζει και αναμένεται να εκραγεί το επόμενο διάστημα αφού ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας δεν γίνονται μεταφορές μαθητών με αποτέλεσμα οι γονείς να καλύπτουν όταν μπορούν με δικά τους έξοδα τη μετακίνηση των παιδιών τους.
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι, πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Αυτό απαιτεί υπέρβαση του υποταγμένου συνδικαλισμού, που φρενάρει τις εργατικές διεκδικήσεις και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αφεντικών. Με ενωτική προσπάθεια, στα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλόγους,  με συσπείρωση των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων. Απαιτούνται πολύμορφες δράσεις, με καταλήψεις, αποκλεισμούς δημοσίων κτιρίων και στόχο τη  Γενική Απεργία Διαρκείας  ως πολιτική σύγκρουση με  κυβέρνηση και Τρόικα. Με περιοδείες στους χώρους δουλειάς και οργάνωση δράσεων, να προχωρήσουμε χωρίς καμία καθυστέρηση. Ζητούμενο σήμερα είναι ο παλλαϊκός – γενικός ξεσηκωμός με αποφασιστικούς αγώνες διαρκείας, με σχέδιο, όραμα και προοπτική. Να διατηρήσουμε το δικαίωμά μας να είμαστε άνθρωποι, να ζούμε με  αξιοπρέπεια και να προσφέρουμε σε μια κοινωνία των πολιτών και όχι στη ζούγκλα των αγορών.
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ  ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ – ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ &  ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ  -   ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...