Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Νέα Μανωλάδα: Της ανήκει το περίπτερο και λειτουργεί με άλλον ιδιοκτήτη! (Βίντεο)

Νέα Μανωλάδα: Της ανήκει το περίπτερο και λειτουργεί με άλλον ιδιοκτήτη! (Βίντεο) Με τον πόνο της να την ξεπερνά και με τα μάτια της πλημμυρισμένα από δάκρυα η Αγγελική Νικολακοπούλου, μητέρα ενός 24χρονου αυτιστικού παιδιού από τη Νέα Μανωλάδα περιγράφει στην εφημερίδα Πατρίς το Γολγοθά που ανεβαίνει και τους καθημερινούς μικρούς θανάτους που βιώνει?

Ζει μαζί με το γιο της και τον 80χρονο πατέρα της σε ένα λυόμενο, αφού το σπίτι τους καταστράφηκε από το χτύπημα του εγκέλαδου τον Ιούνιο του 2008. Έκτοτε προσπαθεί να λάβει το σεισμόπληκτο δάνειο, κάτι που δε μπορεί να πετύχει μέχρι στιγμής αφού η κυριότητα του σπιτιού ανήκει στην οικογένεια της κατά 85%. Ωστόσο με αξιοπρέπεια και χωρίς να ζητήσει ελεημοσύνη από κανέναν καταφέρνει ακόμη και στέκεται στα πόδια της, κουβαλώντας όμως το δικό της σταυρό.
Σα να μην έφταναν όλα όσα έχει περάσει φαίνεται πως η μοίρα, της παίζει περίεργα παιχνίδια, αφού έρχεται αντιμέτωπη με την απάνθρωπη ?θα μπορούσε να πει κανείς- πλευρά των αρμοδίων και της πολιτείας. Στις 17 Μαΐου 2012 έκανε τα χαρτιά της σε προκήρυξη για τη μίσθωση ενός περιπτέρου στη Νέα Μανωλάδα. Αν και όπως αναφέρει η προκήρυξη τοιχοκολλήθηκε για δέκα μόλις λεπτά κατάφερε να ενημερωθεί και να υποβάλλει αίτηση.
Το δημοτικό συμβούλιο Ανδραβίδας ? Κυλλήνης φαίνεται πως αποφάσισε ότι  το περίπτερο δεν πρέπει να δοθεί στην κ. Νικολακοπούλου αλλά σε μια πολύτεκνη μητέρα πέντε παιδιών, αν και η μητέρα του 24χρονου που πάσχει από αυτισμό ανήκει στη δεύτερη κατηγορία μετά τους πολεμιστές της Κύπρου που δικαιούνται τη μίσθωση περιπτέρου.


Η Μητέρα αυτή, η αγωνίστρια της ζωής, όταν ενημερώθηκε για την άδικη ?όπως τη χαρακτήρισε- αυτή απόφαση απευθύνθηκε στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης όπου και έκανε ένσταση, η οποία και φαίνεται να απορρίφθηκε. Ωστόσο η κ. Νικολακοπούλου δεν σταμάτησε εκεί, με έγγραφα που απέστειλε ενημέρωσε την Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, το Συνήγορο του Πολίτη και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων όπου και η κραυγή της βρήκε ανταπόκριση και η περίπτωσή της το ενδιαφέρον που απαιτείται.
Με απόφαση λοιπόν υπογεγραμμένη από την 1η Οκτωβρίου από τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα Μανώλη Αγγελάκα το περίπτερο πλέον της ανήκει, όμως η πολύτεκνη μητέρα στην οποία από το δήμο δόθηκε συνεχίζει να το λειτουργεί.


Η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και οι δημοσιογράφοι της έχοντας αποδείξει μεγάλη ευαισθησία για θέματα που αφορούν στους πολίτες και πόσο μάλλον σε μία μητέρα όπως η Αγγελική Νικολακοπούλου προσπάθησε να βρει την άκρη του νήματος, ώστε κι εμείς από τη μεριά μας να προσπαθήσουμε να απαλύνουμε τον πόνο αυτής της γυναίκας που 24 χρόνια τώρα μεγαλώνει μόνη της το μονάκριβο γιο της.
Απευθυνόμενοι λοιπόν στο δήμαρχο Ανδραβίδας ? Κυλλήνης Δημήτρη Αρβανίτη προκειμένου να λάβουμε μια ενημέρωση για το ζήτημα, η πρώτη απάντηση που λάβαμε ήταν ότι «αυτό που ψάχνουμε δε θα το βρούμε εκεί? «
Στη συνέχεια ο δήμαρχος ανέφερε ότι το θέμα έχει ανατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει μεροληπτική στάση προς κανέναν και η κάθε πλευρά ότι δικαιούται οφείλει να το διεκδικήσει. Από εκεί και πέρα τόνισε  όποιες υποχρεώσεις προκύπτουν για το δήμο θα ακολουθηθούν.
Ας σημειωθεί ότι αναζητήσαμε στη συνέχεια τον αρμόδιο υπάλληλο της υπηρεσίας, που απουσίαζε (!) λόγω άδειας.

Βάσω Κοκκινογένη

bkokkinogeni@yahoo.gr
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...