Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Δημιουργία Γραφείων Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υπηρεσίες



Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Ηλείας
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Γραφείο Τυπου  





 

 

 

Ταχ. Δ/νση :

Τηλέφωνο:
Φαξ:

 Πολυτεχνείου 2,
Λεχαινά Τ.Κ. 27 053
2623.360.814
2623.0.29285










Δελτίο Τύπου


 
Δημιουργία Γραφείων Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υπηρεσίες



Τη δημιουργία δύο Γραφείων Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υπηρεσίες εντός των  διοικητικών ορίων του Δήμου, για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, φέρνει στο προσκήνιο ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης, με αφορμή την προώθηση του σχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τις ενοποιήσεις των Δ.Ο.Υ.


Αν και το Υπουργείο των Εσωτερικών ζητά πρόταση-εισήγηση για τη δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Πολιτών εκεί που μέχρι σήμερα λειτουργεί Δ.Ο.Υ. (δηλαδή στα Λεχαινά), ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Αρβανίτης με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των Δημοτών ζητά τη δημιουργία δύο Γραφείων Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υποθέσεις. Ένα στα Λεχαινά που αποτελούν την έδρα του Δήμου και στα οποία λειτουργεί Δ.Ο.Υ. και ένα στη Βάρδα που αποτελεί την ιστορική έδρα του Δήμου.


Στην επιστολή αυτή ο κ. Αρβανίτης τονίζει μεταξύ άλλων ότι:
“ Ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης έχει τη δυνατότητα να στεγάσει σε ιδιόκτητα κτίρια Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υποθέσεις στα Λεχαινά που αποτελούν την έδρα  και στη Βάρδα που αποτελεί την ιστορική έδρα του Δήμου”.

Μέσω της ίδια επιστολής, και για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των Δημοτών, ο Δήμαρχος κ. Δ. Αρβανίτης εισηγείται προς το Υπουργείο των Εσωτερικών τον διαμοιρασμό δύο ατόμων στα Λεχαινά και δύο στη Βάρδα, ούτως ώστε η διεκπεραίωση των φορολογικών υποθέσεων να γίνεται χωρίς κόστος και ταλαιπωρία για τους φορολογούμενους.

“Μέσα σε αυτό το περιβάλλον των ραγδαίων αλλαγών, εμείς ως Δημοτική Αρχή στοχεύουμε στο να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λύση προκειμένου οι Δημότες μας να αποφύγουν την ταλαιπωρία”, δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης.

Εκτός από την παραπάνω πρόταση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βέλτιστη δυνατή λύση για το σύνολο των πολιτών, ο δήμαρχος κ. Δ. Αρβανίτης εισηγήθηκε εναλλακτική πρόταση.

Η πρόταση αυτή  έχει να κάνει με τη δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Πολιτών στην έδρα του Δήμου στα Λεχαινά, όπου η Δ.Ο.Υ. που λειτουργεί εξυπηρετεί περίπου 50.000 κατοίκους, είτε εντός του Δημαρχείου στο χώρο του Κέντρου Εξυπηρέτησης των Πολιτών είτε σε ιδιόκτητο κτίριο το οποίο μπορεί να στεγάσει μέχρι και τέσσερα άτομα.  
Η πρόταση- εισήγηση του Δημάρχου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...