Ηλεία: Έντονα καιρικά φαινόμενα, κατά περιόδους, το επόμενο πενθήμερο

Ξεκίνησε να μας επηρεάζει η αναμενόμενη ατμοσφαιρική διαταραχή, από το βράδυ της Τρίτης με, αρχικά, πολύ ασθενή φαινόμενα στα βόρεια - βορειοδυτικά της Ηλείας,
τα οποία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης έχουν επεκταθεί σταδιακά στα υπόλοιπα δυτικά και κεντρικά τμήματα με τάση να ενταθούν.  Για την ώρα δεν έχει καταγραφεί κάτι αξιόλογο. Παράλληλα, οι νότιοι - νοτιοανατολικοί άνεμοι έχουν ενισχυθεί σημαντικά από τα ξημερώματα της Τετάρτης και φτάνουν στο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Σε περαιτέρω ενίσχυση τις επόμενες ώρες.

Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία σε τίτλους:

1. Ισχυρές καταιγίδες αύριο Πέμπτη 29/11. Άστατος καιρός με κατά περιόδους έντονα φαινόμενα τουλάχιστον έως την Δευτέρα 3/12.
2. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή 30/11. Σε νέα πτώση από την Κυριακή 2/12. Στοιχεία για νέα, σημαντική πτώση, σε χειμωνιάτικα επίπεδα, από την Τρίτη 4/12.
3. Έως θυελλώδεις 8 μποφόρ οι άνεμοι την Πέμπτη 29/11 με σταδιακή εξασθένηση. Στα 5 με 6 μποφόρ τις επόμενες ημέρες.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Την Πέμπτη 29/11, περιμένουμε πυκνές νεφώσεις με τοπικές, αρχικά, βροχές, φαινόμενα τα οποία το δεύτερο μισό της ημέρας (μεσημέρι - απόγευμα) θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες. Αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής που πιθανώς να δημιουργήσουν προβλήματα. Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα ανέλθει στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Χωρίς ιδιαίτερο κρύο, τη νύχτα και νωρίς το πρωί, θερμοκρασίες όχι κάτω από τους 10 με 11 στα ορεινά και 15 με 16 στα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά νοτιοανατολικοί έως θυελλώδεις 8, αργότερα νότιοι πιθανώς για λίγο θύελλα 9 μποφόρ στρεφόμενοι με το πέρας του μετώπου σε νοτιοδυτικούς με σημαντική εξασθένηση. 

Την Παρασκευή 30/11 περιμένουμε άστατο καιρό με καταδιαστήματα βροχές και τοπικές καταιγίδες.  Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα ανέλθει στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί, στους 9 με 10 στα ορεινά και 14 με 15 στα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ. 

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, καταιγίδες πιθανώς ισχυρές περιμένουμε το πρώτο μισό της ημέρας. Άστατος καιρός το υπόλοιπο. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Πέφτει λίγο τη νύχτα και νωρίς το πρωί, στους 8 με 9 στα ορεινά και 13 με 14 στα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι μέτριοι 5 μποφόρ. 

Την Κυριακή 2/12 εκ νέου έντονες καταιγίδες από τα ξημερώματα και το πρώτο μισό της ημέρας. Άστατος το υπόλοιπο. Η θερμοκρασία σε πτώση και θα ανέλθει στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.Τη νύχτα και νωρίς το πρωί, στους 7 με 8 στα ορεινά και 11 με 12 στα πεδινά. Άνεμοι δυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, νέες, τοπικά, ισχυρές καταιγίδες φαίνεται να εκδηλώνονται την Δευτέρα 3/12. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα με τα τάση σημαντικής πτώσης από την Τρίτη 4/12 (μέγιστες τιμές 11 με 12oC).

Νεότερα στοιχεία στις τακτικές και έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 400 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, στους πίνακες και χάρτες του metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ