Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Κόροιβος Γαστούνης: Η αγάπη του για ταχύτητα τον πρόδωσε - Νεκρός 22χρονος από την Αμαλιάδα (photos & video από τον τελευταίο αγώνα του)


troxaio1aa.JPG«Έφυγε» πάνω στη μηχανή του, κάνοντας μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, αυτό που αγαπούσε περισσότερο. Ταχύτητα και μηχανές… Ο Τάκης Πετρόπουλος του Λεωνίδα,
βύθισε από το μεσημέρι του Σαββάτου στο πένθος την οικογένειά του στην Αμαλιάδα, τους συγγενείς και τους φίλους του, αυτούς που τον αγαπούσαν και τον θαύμαζαν.

Θαύμαζαν τον τρόπο που «ρουφούσε» την ζωή, κάθε στιγμή της, πάντα με ταχύτητα. Η ταχύτητα ήταν αυτή που λάτρευε πάνω στη μηχανή του και με ταχύτητα, ακολούθησε το φίλο του το Μάριο Σκαλτσά, σχεδόν πέντε μήνες μετά το χαμό του, με τον ίδιο τρόπο.

Έφυγε «γρήγορα» μετά το Μάριο

Ο Τάκης (Παναγιώτης) Πετρόπουλος έχασε τη ζωή του, σε τροχαίο στον δρόμο Γαστούνης – Φράγματος, στην είσοδο του χωριού Κόροιβος. Είχε κατεύθυνση από Καλύβια προς Γαστούνη, όταν στην είσοδο του χωριού, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο της μηχανής του μιας KTM, χτύπησε με δύναμη πάνω σε ένα τσιμεντένιο τμήμα αγωγού όμβριων και προσγειώθηκε μέσα σε μια αυλή.

Η γυναίκα που ζει εκεί, καλώντας σε βοήθεια είπε «δεν κουνιέται το παλικάρι». Και έτσι ήταν… Ο Τάκης είχε «ταξιδέψει» εκεί ακαριαία. Τι και αν φορούσε κράνος όπως λένε… ούτε αυτό άντεξε και έσπασε στα δύο. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ. Μα δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, ο Τάκης ήταν νεκρός…

Η είδηση αυτή βύθισε την παρέα των φίλων με την τρελή αγάπη για τις μηχανές, στη θλίψη. Βλέπετε έχαναν το δεύτερο μέλος της παρέας τους… Ο Μάριος Σκαλτσάς είχε «προηγηθεί» στις 18 του περασμένου Ιουλίου, στα Σαβάλια, με τον ίδιο τρόπο. Τότε όλα τα παιδιά με συγκινητικό τρόπο αποχαιρετούσαν το 18χρονο Μάριο. Και τότε έλεγαν «γιατί… ήταν μόλις 18 με πάθος για τη ζωή». Ότι ακριβώς αναρωτιούνται από χθες και για τον Τάκη.

Έτρεχε σε αγώνες

Το πάθος του 22χρονου για τους δύο τροχούς και την ταχύτητα, δεν περιοριζόταν μόνο στη βελτίωση της μηχανής του και τις γρήγορες βόλτες. Συμμετείχε και σε αγώνες ταχύτητας Dragster. Μάλιστα στην πρόσφατη διοργάνωση που έγινε στο αεροδρόμιο Επιταλίου τον περασμένο Νοέμβριο, ο Τάκης ήταν εκεί.

Μαζί με όλη την ομάδα που φορούσε τα μαύρα μπλουζάκια της ομάδας με την ένδειξη Moto Skaltsas και δίπλα RIP Marios, σε ένδειξη μνήμης και αγάπης, για τον φίλο που είχε φύγει. Μάλιστα στον αγώνα που ο Τάκης έτρεξε με το νούμερο 1305 – που και τη στιγμή του τροχαίου βρισκόταν ακόμα πάνω στη μηχανή του – στην κατηγορία Moto Street 1 καταλαμβάνοντας την 4η θέση και την κατηγορία Moto Pro Z. Για αυτό ακριβώς και θεωρείτο έμπειρος στις μοτοσικλέτες… Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό.

Πρώτη ανάρτηση: 13:22 08/12
Τελευταία ενημέρωση: 03:19 09/12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...