Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ηλεία: 'Ήλιος με "δόντια" το επόμενο τριήμερο - Ισχυρός παγετός έως -5oC τις πρωινές ώρες


Νεφώσεις αναπτύχθηκαν από τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου, οι οποίες έδωσαν πολύ ασθενείς βροχές στα πιο δυτικά
παραθαλάσσια τμήματα της Ηλείας. Τοπικές ασθενείς βροχές θα σημειωθούν και τις απογευματινές, βραδυνές ώρες και πιθανόν πολύ ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 900 μέτρα και τη νύχτα προς την Τρίτη από τα 500. Πάντως τα φαινόμενα θα είναι πολύ ασθενή και παροδικά, χωρίς κάτι το αξιόλογο.

Το επόμενο τριήμερο Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι ο κατά τόπους ισχυρός παγετός, με πιθανότατα έως -5 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα και νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Ιδιαίτερη προσοχή λόγω του ισχυρού παγετού θα πρέπει να δοθεί:
1.από τους οδηγούς, που θα κινηθούν κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο,
2.από τους αγρότες για την προστασία της παραγωγής τους, κυρίως αυτή την εποχή σε εσπεριδοειδή. Βεβαία, οι παραγωγοί για περισσότερες πληροφορίες, θα πρέπει να συμβουλεύονται τους τοπικούς γεωπόνους.

Αλλαγή του καιρού με νοτιάδες, βροχές και σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας από την Παρασκευή.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον καιρό:

Την Τρίτη 8/1, λίγες νεφώσεις και ήλιος με "δόντια". Η θερμοκρασία τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα πεδινά 0 με -1 και τοπικά -2 με -3 και κυρίως στα ορεινά.  Το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσουν τα θερμόμετρα στα πεδινά τους 8 με 9, στα ορεινά 3 με 4 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, όπως και στα χερσαία τρήματα, νωρις το πρωί βορειοανατολικοί 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Την Τετάρτη 9/1, ήλιος με "δόντια". Η θερμοκρασία τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα πεδινά παγετός -2 με -1 και τοπικά στις γνωστές στο φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής περιοχές, όπως κλειστές πεδινές, οροπέδια κ.τ.λ., εάν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές με ξαστεριά και νηνεμία, τότε θα σημειωθεί ισχυρός παγετός -4 με -5. Στα ορεινά οι ελάχιστες τιμές θα είναι περίπου δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερες. Το μεσημέρι σε μικρή άνοδο στα πεδινά τους 9 με 10, στα ορεινά 4 με 5 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς.

Την Πέμπτη 10/1, αρχικά λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και πιθανόν το βράδυ να βρέξει. Η θερμοκρασία τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα πεδινά παγετός -1 με -2 και τοπικά ισχυρός παγετός για τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω -3 με -4. Στα ορεινά οι ελάχιστες τιμές θα είναι περίπου δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερες. Το μεσημέρι σε άνοδο θα ανέλθει στους 11 με 12 στα πεδινά και στα ορεινά 7 με 8 βαθμούς. Το βράδυ ο καιρός θα "μαλακώσει." Οι άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς, από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Παρασκευή 11/1, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, περιμένουμε βροχερό καιρό. Η θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο, όχι κάτω από 7 με 8 ελάχιστες τιμές και μέγιστες στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 450 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...