Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

«Λίγα χρήματα να τελειώσει η κόρη μας τις σπουδές της...»



«Λίγα χρήματα να τελειώσει η κόρη μας τις σπουδές της...» Η αποξένωση, η κρίση των θεσμών και των αξιών και λιγότερο η οικονομική κρίση, είναι αυτή που έχει στερήσει το χαμόγελο από μια οικογένεια στα Λεχαινά. Από μία οικογένεια που ζει με κομμένο ρεύμα, που δεν έχει χρήματα να πάρει το ψωμί της ημέρας, που γιόρτασε τα Χριστούγεννα με τα τρόφιμα που της προσέφεραν τα μέλη της ΕΠΟΠ.



Από μια οικογένεια που και οι δύο γονείς έμειναν άνεργοι και αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής κατάστασής τους. Αυτά όμως δεν τους ενδιαφέρουν, τα προσπερνούν.


Το μοναδικό τους μέλημα αυτή τη στιγμή είναι τα δύο τους παιδιά και περισσότερο, η μεγαλύτερη κόρη τους που βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης των σπουδών της και δεν μπορούν οικονομικά να τη βοηθήσουν!


«Βρήκαμε όλες τις πόρτες κλειστές» είπε στo patrisnews η μητέρα της οικογένειας και συνέχισε: «Πήγαμε στον δήμαρχο, πήγαμε στην Μητρόπολη, πήγαμε σε γνωστούς παράγοντες της περιοχής. Τίποτα όμως. Δεν μας βοήθησε κανείς. Η Μητρόπολη μόνο μας είχε δώσει 150 ευρώ στην πρώτη εξεταστική της κόρης μας. Αλλά και τώρα, δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω, 150-200 ευρώ για να καλύψουμε τα έξοδα του παιδιού που πρέπει να πάει από την Καλαμάτα που σπουδάζει στην Αθήνα, για μερικές μέρες, για να κάνει την πτυχιακή της. Μετά, έχει να δώσει άλλα τρία μαθήματα στα τέλη του μήνα και παίρνει το πτυχίο της».


Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της οικογένειας είπε στo patrisnews: «Ο δήμος μοίρασε τρόφιμα και πράγματα τις ημέρες των γιορτών και παρά το γεγονός ότι γνώριζε την κατάστασή μας, σε εμάς δεν ήρθε. Οι μόνοι άνθρωποι που μας βοήθησαν ήταν τα μέλη της Ένωσης Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω θερμά. Αυτούς, και όλο το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας που ήδη έχουν βοηθήσει έναν ακόμα φοιτητή από την περιοχή και υποσχέθηκαν να βοηθήσουν και την κόρη μας».



Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, ακόμα και με το πιο μικρό χρηματικό ποσό, μπορούν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας που έχει αναλάβει να συγκεντρώσει τα χρήματα για τη φοιτήτρια.


Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...