Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεία: Δράστης δολοφονικής απόπειρας 46χρονου από τη Ροβιάτα ο 26χρονος που δολοφόνησε τον Φιλόπουλο



Ηλεία: Δράστης δολοφονικής απόπειρας 46χρονου από τη Ροβιάτα ο 26χρονος που δολοφόνησε τον Φιλόπουλο

Κατάθεση σε αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας έδωσε προχθές, δυόμιση χρόνια μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, ο 46χρονος Διονύσης Ντούρος από την Ροβιάτα, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε αναγνώρισε τον δράστη της απόπειρας σε βάρος του στο πρόσωπο του 26χρονου που κατηγορείται για την δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία το 2007.



Η δολοφονική επίθεση σε βάρος του 46χρονου, είχε σημειωθεί το βράδυ της 9ης Ιουνίου 2010, στη Ροβιάτα έξω από το καφενείο του πατέρα του.
Ο ίδιος είχε επιστρέψει από την θάλασσα και βρισκόταν έξω από το καφενείο, όταν σταμάτησε μία μηχανή μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, ο οδηγός της οποίας τον πυροβόλησε στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα.
Ο 46χρονος τραυματίστηκε βαριά και παρέμεινε επί 20 ημέρες στην εντατική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και εν συνεχεία επί 14 μήνες ακολούθησε ειδική αγωγή αποθεραπείας.


Από τις μαρτυρίες των κατοίκων που συγκέντρωσαν τότε οι αστυνομικοί, έστρεψαν τις έρευνές τους σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Hyundai, που παρακολουθούσε τον 46χρονο και όπως διαπιστώθηκε το αυτοκίνητο ανήκε στον πατέρα του 26χρονου ταξιτζή, που έχει κατηγορηθεί για την δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου.
Ο πατέρας του 26χρονου είχε υποστηρίξει τότε ότι βρισκόταν συμπτωματικά στην περιοχή, λέγοντας ότι είχε ραντεβού με έναν φίλο του, όμως αυτό δεν επιβεβαιώθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη. Πριν από μερικούς μήνες μάλιστα είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί η υπόθεση με κατηγορούμενο τον ίδιο από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου, ωστόσο πήρε αναβολή.
Με βάση την κατάθεση που έδωσε τώρα ο 46χρονος, τα δεδομένα αλλάζουν, αφού κατονομάζει πλέον ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του τον 26χρονο ταξιτζή, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση Φιλόπουλου, διέφευγε επί σειρά μηνών και συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες.
Ο 46χρονος φέρεται ότι στην κατάθεσή του δεν κατονόμασε μόνο τον 26χρονο ως δράστη, αλλά έδωσε στους αστυνομικούς στοιχεία αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν στην δολοφονική επίθεση σε βάρος του, χωρίς ωστόσο να έχει διαρρεύσει κάτι περισσότερο σχετικά με την κατάθεση.
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)

 patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...