Λουκέτο στα ΤΕΙ της Ηλείας – Μένει μόνο το Τμήμα Μουσειολογίας στον Πύργο - Όλο το σχέδιο "Αθηνά"


tei_kleisto1aΠαρουσιάστηκε το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιοργάνωση των ΑΕΙ και τον ΤΕΙ στην χώρα. Σύμφωνα με αυτό στην Ηλεία παραμένει μόνο ένα τμήμα αυτό της Μουσειολογίας
tei1tei2aπου εντάσσεται στον Τομέα Διοίκησης Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων.

Αναλυτικά σύμφωνα με το σχέδιο και ενώ υπολογίζεται πως ήδη έχει χαθεί για την Ηλεία το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης της Αμαλιάδας, η κατάσταση με τις υπάρχουσες σχολές έχουν ως εξής:

Το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης ΤΕΙ Αμαλιάδας συγχωνεύεται μαζί με το Τμήμα Διοίκσης Κοινωνικών – Συνεταριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων του ΤΕΙ Μεσολογγίου, μετονομάζεται σε Διοίκησης Επιχειρήσεων – Οργανισμών και Συστημάτων της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας και παραμένει στο Μεσολόγγι στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
Το Τμήμα Πληροφορικής & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΤΕΙ Πύργου συγχωνεύεται με το Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία ΤΕΙ Αμαλιάδας, μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και μεταφέρεται στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το χάρτη που δόθηκε στη δημοσιότητα το Τμήμα Μουσειολογίας στον Πύργο θα πλαισιώσει ένα ακόμα Τμήμα από τον Τομέα Διοίκησης Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων, στην Ηλεία.

Δείτε όλο το Σχέδιο "Αθηνά" ΕΔΩ

Νεότερη ενημέρωση 16:3731/1/13

Το διδακτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στα τμήματα που συγχωνεύονται ή απορροφώνται, δεν θα απολυθούν ή απομακρυνθούν από την εργασία τους. Επίσης οι φοιτητές των τμημάτων αυτών θα παραμείνουν ώσπου να τελιώσουν τις σπουδές τους, αλλά θα μεταφερθούν στο τμήμα που θα απορροφήσει το δικό τους. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά!!!

Νεότερη ενημέρωση 19:00 31/1/13

Έκτακτη σύγκληση δημοτικού συμβουλίου Πύργου
Με αφορμή την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων και τη μεταφορά του ενός εκ των δύο τμημάτων του ΤΕΙ Πάτρας που λειτουργούν στον Πύργο, από το γραφείο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πύργου κ. Στάθη Καννή ανακοινώθηκε ότι συγκαλείται εκτάκτως αύριο Παρασκευή και ώρα 18:00 το δημοτικό συμβούλιο.
Στη συνεδρίαση καλούνται να παραβρεθούν ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ κ. Κώστας Τζαβάρας, οι βουλευτές Ηλείας και όλοι οι φορείς της πόλης που αντιπροσωπεύουν τις επαγγελματικές και παραγωγικές τάξεις, τους εργαζόμενους καθώς και την εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα της πόλης.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ