Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεία: Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες για τις ληστείες στη Γαστούνη



Ηλεία: Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες για τις ληστείες στη ΓαστούνηΠροφυλακιστέοι κρίθηκαν την Τρίτη οι δύο αλλοδαποί που κατηγορούνται για δύο ληστείες στη Γαστούνη και απολογήθηκαν την ίδια ημέρα στον Ανακριτή Αμαλιάδας κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Ο 39χρονος και ο 29χρονος οδηγήθηκαν στον Ανακριτή Αμαλιάδας λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και η διαδικασία της απολογίας του ήταν πολύωρη, αφού ολοκληρώθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα.


Μεγάλη κινητοποίηση
Τόσο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους όσο και κατά τη διάρκεια της απολογίας τους, τα μέτρα της Αστυνομίας ήταν δρακόντεια, καθώς είχαν κινητοποιηθεί αστυνομικοί από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, το Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας, το Αστυνομικό Τμήμα Γαστούνης και την Ομάδα ΔΙΑΣ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι από τη στιγμή που οι δύο κατηγορούμενοι έφθασαν στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας, οι αστυνομικοί απέκλεισαν την οδό Καλαβρύτων και διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων μπροστά από την είσοδο των Δικαστηρίων.

Οι κατηγορίες

Οι δύο υπήκοοι Αλβανίας συνελήφθησαν το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στο Αίγιο ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ένταξη σε εγκληματική ομάδα, διάπραξη ληστειών και παράνομη οπλοκατοχή.
Οι δυο τους, καθώς και ένα ακόμα άτομο που δεν έχει συλληφθεί προς το παρόν, κατηγορούνται ότι στις 2 Φεβρουαρίου λήστεψαν 55χρονο ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ έξω από το σπίτι στην Γαστούνη, ενώ στις 18 Φεβρουαρίου λήστεψαν 32χρονο ασφαλιστή μέσα στο γραφείο του στη Γαστούνη. Παράλληλα, κατηγορούνται ότι στις 14 Φεβρουαρίου αποπειράθηκαν να ληστέψουν mini-market στη Γαστούνη.
Εις βάρος του 39χρονου μάλιστα εκκρεμμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις με συνολικό ύψος ποινής τεσσάρων μηνών για τροχονομικές παραβάσεις και μετά την απολογία τους την Τρίτη και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισσαγγελέως.
Στο μεταξύ, αστυνομικοί δεν αποκλείουν, στην υπόθεση ληστείας το βράδυ της Δευτέρας σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Γαστούνη που εμπλέκονται δύο άτομα, ο ένας εξ αυτών  να είναι ο συνεργός των δύο προφυλακιστέων που διαφεύγει τη σύλληψη και να ενήργησε με αυτό τον τρόπο για αντιπερισπασμό.


Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...