Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πύργος: Αποχώρησαν δικαιωμένοι οι εργολάβοι δακοκτονίας

dakokt2.JPGΜε το κεφάλι ψηλά, αποχώρησαν πρχθες από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, οι εργολάβοι δακοκτονίας και οι εργαζόμενοι ως οδηγοί τρακτέρ και ψεκαστές, μετά από έναν πολύμηνο
αγώνα. Και αυτό γιατί έχουν πλέον βάσιμες ενδείξεις ότι κατατίθεται  άμεσα τροπολογία –προσθήκη σε σχέδιο νόμου του υπ. Οικονομικών προκειμένου να τους καταβληθούν τα όσα τους οφείλονται.

Στο διάστημα αυτού του πολύμηνου αγώνα  οι αγρότες που δούλεψαν στο πρόγραμμα της δακοκτονίας του 2012, τρεις  φορές απέκλεισαν με τα τρακτέρ το Διοικητήριο στον Πύργο και έμεινα επί μέρες στο πεζοδρόμιο.

Μετά και την προχθεσινή συμμετοχή και τοποθέτηση τους στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, έλαβαν την διαβεβαίωση ότι ήταν ήδη έτοιμη η τροπολογία προκειμένου να καταστεί δυνατή η πληρωμή τους. Μάλιστα όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης  Χ. Καφύρας (που ήταν σε συνεχή επαφή με τον υπ. Πολιτισμού κ. Τζαβάρα), είχε ήδη υπογραφεί από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρίστο Σταικούρα.

Ο κ. Καφύρας όπως δεσμεύτηκε, βρέθηκε  χθες στην Αθήνα για να παρακολουθήσει από κοντά το θέμα, καθώς απαιτούνταν οι υπογραφές των υπουργών  Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών, ώστε η τροπολογία να μπορεί να προστεθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή ( είτε σε ν/σ του υπ. Οικονομικών είτε σε ένα του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης) για να λυθεί το θέμα. Μετά την πληροφόρηση που είχαν οι αγρότες –εργολάβοι ότι όλα βαίνουν καλώς, αποφάσισαν να λύσουν την κατάληψη του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας,  λίγο μετά τη μια το μεσημέρι και να  αποχωρήσουν. Νωρίτερα είχαν παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην οποία δήλωσαν τα εξής :

Μιχάλης Πλαστουργός: "Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν"
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα κατατίθεται  άμεσα τροπολογία –προσθήκη σε σχέδιο νόμου του υπ. Οικονομικών. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί τη λύση του προβλήματός μας και την άρση της εις βάρος μας αδικίας. Το θετικό αποτέλεσμα καταλαβαίνουμε όλοι ότι οφείλεται, στον αγώνα που δίνουμε μήνες τώρα. Η περίπτωσή μας είναι παράδειγμα για το πώς ο λαός μπορεί να κερδίζει αυτά που δικαιούται, μαχόμενος με τις εξουσίες που επιχειρούν να τον αδικήσουν.

Ωστόσο οφείλουμε να πούμε ότι την στην προσπάθειά μας συνέδραμαν η Περιφέρεια και ειδικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Οι βουλευτές του νομού : η κα Έφη Σαλτάρη ήταν στο πλευρό μας όλες τις ημέρες στο πρώτο και δεύτερο συλλαλητήριο. Όλοι οι βουλευτές της Ηλείας είχαν ενημερωθεί και άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, ο καθένας με τον τρόπο του βοήθησαν. Στο τελευταίο στάδιο της προσπάθειάς μας, καθοριστικός ήταν ο ρόλος που διαδραμάτισε ο Ηλείος υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας.»
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...