Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

"Τσίμπησαν" Πακιστανούς με λαθραία τσιγάρα στον Πύργο


tsigara.JPGΔύο νεαρούς Πακιστανούς που διακινούσαν λαθραία τσιγάρα στην περιοχή του Πύργου συνέλαβαν το βράδυ της Τετάρτης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.
Υποδυόμενοι τους πελάτες οι αστυνομικοί συναντήθηκαν με τους Πακιστανούς που είχαν φτάσει στο ραντεβού «φορτωμένοι» με κούτες τσιγάρων οι οποίες στερούνταν της ταινίας Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Ανάμεσα στις «δεύτερες» μάρκες υπήρχαν και κάποιες από τις γνωστές ελληνικές.

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση εδώ και αρκετά χρόνια εντοπισμού και σύλληψης δραστών και λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή του Πύργου. Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου δουλεύοντας μεθοδικά, είχαν πληροφορίες που διακινούνται λαθραία τσιγάρα στην περιοχή. Έτσι έφτασαν στα ίχνη των δραστών και αστυνομικοί κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού μαζί τους προσποιούμενοι τους πελάτες. Η συνάντηση έγινε στην περιοχή της Δεξαμενής στον Πύργο στην οδό Σαχτούρη και οι δύο Πακιστανοί έφτασαν εκεί με μια μεγάλη νάιλον τσάντα που περιείχε συνολικά 43 κούτες με 8600 τσιγάρα. Μόλις εμφάνισαν τα τσιγάρα και ξεκίνησαν τη διαδικασία της πώλησης οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν.

Οι Αρχές συνεχίζουν την διερεύνηση της υπόθεσης για τον εντοπισμό πιθανόν υπάρχουσας και άλλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων σε κάποιο σπίτι ή αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως τα κρούσματα των λαθραίων τσιγάρων «μονοπωλούσε» τα τελευταία χρόνια η περιοχή της Βουπρασίας, όπου ανάμεσα στις χιλιάδες των αλλοδαπών εργατών, υπάρχουν και αυτοί που τα διακινούν.

Τα τσιγάρα που κατασχέθηκαν θα παραδοθούν στο Τελωνείο Κυλλήνης για να γίνει η εκτίμηση των διαφυγόντων κερδών και της ζημιάς του Κράτους από τους φόρους.
Γιάννης Σπυρούνης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...