Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ {{ ΠΑΤΡΙΣ }} ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Ηλεία: «Μας αξίζει κάτι καλύτερο…»

{{Νεοχώρι Κυλλήνης}}

Με τις αξίνες, τις τσουγκράνες και τα φτυάρια βγήκαν χθες το πρωί στους δρόμους τα μέλη των Συλλόγων του Νεοχωρίου Κυλλήνης «μεταμορφώνοντας» τις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους του χωριού τους. Την εκστρατεία καθαρισμού διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου, με την ηθική και οικονομική στήριξη του Συλλόγου Νεοχωριτών της Αθήνας. Μεγάλος «απών» ωστόσο από την χθεσινή εκστρατεία καθαρισμού του Νεοχωρίου ήταν ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ο οποίος δεν έστειλε ούτε έναν εργάτη για να βοηθήσει τους κατοίκους της περιοχής στο δύσκολο έργο τους!



«Πήραμε στο δήμο τηλέφωνο τρείς φορές, τους ενημερώσαμε, έστειλαν μόνο μια φορά δύο εργάτες που έκοψαν λίγα χόρτα πίσω από το σχολείο και δεν τους ξαναείδαμε από τότε» είπε στην εφ. «Πατρίς» η κα. Κατερίνα Αλεξανδρή, ταμίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου και συνέχισε: «Τους δώσαμε μια εβδομάδα περιθώριο μήπως ξανάρθουν και όταν είδαμε ότι δεν γίνεται τίποτα, αποφασίσαμε μόνοι μας να καθαρίσουμε το χωριό μας για να μην μας φάνε τα φίδια. Οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες, αυτός ο χώρος δεν μπορεί καν να θεωρηθεί πάρκο αλλά είναι ο μοναδικός χώρος περιπάτου και ψυχαγωγίας που διαθέτουμε. Ο δήμος μας έχει εγκαταλείψει τελείως στην τύχη μας και δεν έχουμε την παραμικρή βοήθεια. Αξίζουμε όμως κάτι καλύτερο και εμείς και τα παιδιά μας».


«Δεν ξέρουμε πια τι να κάνουμε, που να απευθυνθούμε, η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Τα χόρτα έφτασαν το ένα μέτρο και πετάγονταν από μέσα φίδια» είπε από την πλευρά της στην εφ. «Πατρίς» η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νεοχωρίου κα. Ελένη Δρούλια και συνέχισε: «Έχετε ξαναδεί πουθενά πάρκο με ανοιχτό φρεάτιο που κινδυνεύουν να πέσουν μέσα τα παιδιά; Αυτοί  είναι όμως οι κοινόχρηστοι χώροι που έχουμε στο χωριό μας, δεν έχουμε άλλους. Αισθανόμαστε πλήρη εγκατάλειψη και τις τελευταίες μέρες ενημερωθήκαμε ότι το γυμνάσιο του χωριού μας θα κλείσει. Αυτό σημαίνει και την πλήρη ερήμωση από εκεί και πέρα…».


«Μέχρι στιγμής έχουν πεταχτεί από εδώ που καθαρίζουμε τρία φίδια και η κατάσταση είναι ίδια και στο σχολείο μας» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Γιάννης Λαγογιάννης, μέλος του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νεοχωρίου και συνέχισε: «Ο δήμος μας έχει εγκαταλείψει τελείως και κάνουμε ότι μπορούμε οι σύλλογοι, χωρίς να υπάρχουν χρήματα. Πρόσφατα συνεδρίασαν όλοι οι σύλλογοι του Νεοχωρίου μαζί και έστειλαν ένα έγγραφο στο δήμο στο οποίο είχαν καταγράψει όλα τα προβλήματα του χωριού. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση όμως από τον δήμο. Δεν ζητάμε χρήματα ούτε κάποιο έργο, δύο εργάτες να κόβουν που και που τα χόρτα γύρω από το σχολείο και το πάρκο θέλουμε!».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...