ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Βαριές καμπάνες" για τα ανασφάλιστα οχήματα - Αναλυτικά τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται


pinakides«Βαριές καμπάνες» ξεκίνησαν να «πέφτουν» σε όσους οδηγούς κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα ή οδηγώντας χωρίς δίπλωμα. Η προθεσμία που είχε δώσει το Υπουργείο
Οικονομικών για την ασφάλιση των οχημάτων έληξε  και σύντομα αναμένεται να αποσταλούν και τα πρώτα ειδοποιητήρια.

Μόλις παραληφθούν από τους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων θα πρέπει μέσα σε 8 ημέρες να εξοφλήσουν το πρόστιμο των 500 ευρώ για τα Ι.Χ. ή τα 250 ευρώ για τα δίκυκλα στην εφορία και με τη σχετική απόδειξη να προχωρήσουν αμέσως στην ασφάλιση τους. Αν μάλιστα δεν το εξοφλήσουν εντός της προθεσμίας τότε το πρόστιμο θα διπλασιάζεται και θα κινείται και ποινική διαδικασία…

Ο εντοπισμός των ανασφάλιστων είναι πλέον εύκολος καθώς γίνεται διαρκής διασταύρωση της βάσης δεδομένων με τα κυκλοφορούντα οχήματα του υπουργείου Μεταφορών και της βάσης δεδομένων με τα ασφαλισμένα οχήματα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

«Στην προσπάθεια εξυγίανσης του μεγάλου προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων, τέθηκε σε εφαρμογή το νέο καθεστώς  που προβλέπει κυρώσεις και τσουχτερά πρόστιμα» σημείωσε ο Ασφαλιστικός και Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της International life στον Πύργο, Πάρης Τασιόπουλος.

Όπως είπε, στην περίπτωση που διαπιστωθεί σε έλεγχο ότι ένα όχημα κυκλοφορεί ανασφάλιστο, θα αφαιρούνται η Άδεια Κυκλοφορίας και οι πινακίδες για 10 ημέρες ενώ θα επιβάλλεται και πρόστιμο 500 ευρώ αν πρόκειται για ΙΧ και 250 ευρώ για αν πρόκειται για δίκυκλο. «Εάν μάλιστα προκληθεί ατύχημα, η αφαίρεση της άδειας θα είναι για 2 χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής για 3 χρόνια. Ο εντοπισμός των παραβατών θα γίνετε μέσω διασταυρώσεων από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ για όσα οχήματα βρεθούν ανασφάλιστα, θα σταλεί ειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες τους.

Η ειδοποίηση θα καλεί τους ιδιοκτήτες να ασφαλίσουν τα οχήματά τους μέσα σε διάστημα 8 ημερών καταβάλλοντας 250 ευρώ υπέρ του δημοσίου. Αν δεν συμμορφωθούν αντιμετωπίζουν βαριές ποινές. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή θεωρείται ότι κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους περίπου 1,5 εκ. ανασφάλιστα οχήματα».

Επιπλέον, ανάφερε ότι πρόστιμα θα ισχύσουν και στην περίπτωση που ο οδηγός δεν θα έχει σε ενδεχόμενο έλεγχο της Τροχαίας το κατάλληλο δίπλωμα οδήγησης και συγκεκριμένα 200€ για ΙΧ και μοτοσυκλέτες και 400€ για επαγγελματικά οχήματα και αφαίρεση της άδειας για 30 ημέρες.

Οι αλλαγές και τα πρόστιμα
Ειδικότερα, οι αλλαγές που έρχονται με την διάταξη που έφερε στη Βουλή, το Υπουργείο Ανάπτυξης, είναι:

-Πρόστιμο 200 ευρώ για οδηγό μοτοσικλέτας, αυτοκινήτου όταν εντοπίζεται να οδηγεί χωρίς την κατάλληλη άδεια οδήγησης. Επίσης, επανέρχεται η παλαιά διάταξη του ΚΟΚ, με την οποία προβλέπεται ότι αυτός που συλλαμβάνεται να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από έναν έως δώδεκα μήνες. Αφαιρείται ακόμη η κατεχόμενη άδεια για 30 ημέρες.

-Διπλασιάζεται, από 200 ευρώ σε 400 ευρώ, το πρόστιμο που επιβάλλεται σε επαγγελματία οδηγό (φορτηγό ή λεωφορείο) εφόσον οδηγεί χωρίς να κατέχει το κατάλληλο Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας και αφαιρείται η άδεια οδήγησής του, εφόσον υπάρχει, για 30 ημέρες.

- Πρόστιμο ύψους 20 ευρώ για κάθε ένα έγγραφο που ο οδηγός δεν έχει μαζί του, αντί του ισχύοντος προστίμου των 20 ευρώ για το σύνολό τους.

Ο οδηγός υποχρεούται να φέρει ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει: τη νόμιμη άδεια οδήγησης, την άδεια κυκλοφορίας, το αποδεικτικό ασφάλισης, την απόδειξη τελών κυκλοφορίας και κατά περίπτωση την ειδική άδεια οδήγησης οδηγού Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου, το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας, το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδηγού Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ΑDR) και τα λοιπά έγγραφα που απαιτεί η Συμφωνία ADR του ν. 1741/1987, το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου, την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων, τη βελτίωση καλής λειτουργίας ταχογράφου, τη βεβαίωση περιοριστή ταχύτητας και το σχετικό αυτοκόλλητο σήμα, καθώς και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο, βεβαίωση ή πιστοποιητικό απαιτείται ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος.

Στη Δ/νση Μεταφορών και στην Εφορία καταθέτουν, ξανά, πινακίδες!

Ο εύκολος εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων, τα πρόστιμα και η υποχρεωτική ασφάλιση τους, έχει οδηγήσει δεκάδες Ηλείους στη Διεύθυνση Μεταφορών αλλά και την Εφορία για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας αλλά και των αδειών τους. Η κίνηση μάλιστα που παρατηρείται είναι ιδιαίτερα αυξημένη και ανάλογη με αυτή που παρατηρήθηκε στις αρχές της χρονιάς όπου εκατοντάδες Ηλείοι έσπευσαν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τόσο των Ι.Χ. οχημάτων τους όσο και των επαγγελματικών προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Διευθυντής της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών του Νομού κ. Αριστομένης Μανιάτης η προσέλευση στην υπηρεσία τόσο του Πύργου όσο και της Αμαλιάδας με αίτημα την κατάθεση των στοιχείων κυκλοφορίας (πινακίδες και άδειες οχημάτων) είναι ιδιαίτερα αυξημένη ενώ πολλές είναι και οι οριστικές διαγραφές και οι αποσύρσεις για Ι.Χ. και δίκυκλα. Η αιτία που για δεύτερη φορά μετά από λίγους μήνες οδηγεί τους Ηλείους στην κατάθεση των στοιχείων κυκλοφορίας των οχημάτων τους, έχει να κάνει με την αποφυγή πληρωμής των ασφάλιστρων και των προστίμων που θα βεβαιωθούν.

Κική Κολοβέρου
kkoloverou@yahoo.gr
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: