Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός


Ηττήθηκε 83-72 από την Εφές Αναντολού

Δεν κατάφερε να εξασφαλίσει από σήμερα την πρόκριση του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός, αφού ηττήθηκε με 83-72 από την Εφές Αναντολού στην 3η μεταξύ τους αναμέτρηση, στην Κωνσταντινούπολη.

Η σειρά πλέον βρίσκεται στο 2-1, με τον Ολυμπιακό να διεκδικεί την Παρασκευή, και πάλι στην Κωνσταντινούπολη, την τρίτη του νίκη απέναντι στους Τούρκους και, ταυτόχρονα, την πρόκριση στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

Το ματς:

Από κοντά…


Με Σπανούλη, Πρίντεζη, Πάουελ, Παπανικολάου και τον Κατσίβελη σε ειδικό αμυντικό ρόλο πάνω στον Φάρμαρ άρχισε το ματς ο Ολυμπιακός. Ο Μαχμούτι από την άλλη έδωσε εντολή για «ζώνη» 2-3 ενώ έβαλε στην πεντάδα του τον Ερντέν στο «5». Η τουρκική ομάδα με «όπλο» της τα επιθετικά ριμπάουντ, τα λάθη του αντιπάλου αλλά και το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο, πήρε πόντους από τον Σαβάνοβιτς (6 γρήγορους) και μαζί τον έλεγχο του ρυθμού αλλά και το προβάδισμα 12-9 στο πρώτο 5λεπτο.

Ο Ολυμπιακός βελτίωσε την άμυνά του, έκλεψε την μπάλα με τους Λο και Σερμαντίνι πλέον στην 5άδα του και πολύ γρήγορα έφτασε από το 17-11 στο 17-17 και τελικά έκλεισε την περίοδο στο -2, 19-17, χωρίς να επιτρέψει στην Εφές να του φύγει.

Τον… έφαγαν τα λάθη
Επιθετικά ο Λο με τους εφτά δικούς του πόντους, έδωσε ώθηση στον Ολυμπιακό που όμως σε αρκετά σημεία παρασυρόταν στον ρυθμό του αντιπάλου χωρίς να χρειάζεται. Επιπλέον, ο Φάρμαρ είχε βρει ρυθμό (10π) και κάπως έτσι η τουρκική ομάδα ήταν μπροστά 27-24, χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο στο παρκέ. Με την είσοδο του Χάινς, οι «ερυθρόλευκοι» έλυσαν το πρόβλημα στο ριμπάουντ ενώ με τον Περπέρογλου και τον Πρίντεζη στην πεντάδα προσπαθούσαν να ποστάρουν και να σκοράρουν έτσι…

Όσο όμως η ελληνική ομάδα έκανε λάθη και ο Σαβάνοβιτς ήταν ζεστός, η Εφές υπερείχε και διεύρυνε το προβάδισμά της φτάνοντας στο 35-28, παίρνοντας επιπλέον και αρκετά σφυρίγματα προς όφελός της. Τα 4΄χωρίς καλάθι και οι 10 περίπου επιπλέον επιθέσεις των Τούρκων, είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει το ημίχρονο με σκορ 37-29.

Έχασε την… μπάλα

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην τρίτη περίοδο στο παρκέ με τον Πάουελ και η Εφές το εκμεταλλεύτηκε με ένα γρήγορο 5-0 κοντά στο καλάθι που έκανε το σκορ 42-29. Το μομέντουμ του αγώνα ευνοούσε ξεκάθαρα τους Τούρκους που είχαν αυτοπεποίθηση στα σουτ, εξαιρετικά ποσοστά και αν δεν υπήρχαν δύο τρίποντα από Παπανικολάου και Πρίντεζη, η διαφορά θα μπορούσε να είχε μεγαλώσει πολύ.

Τα 11 επιθετικά ριμπάουντ της Εφές και οι επιπλέον επιθέσεις που εκφράζονταν εύστοχα κυρίως δια χειρός Σαβάνοβιτς έφτασαν την διαφορά στους 15 πόντους με έναν Ολυμπιακό να μοιάζει χαμένος… Ο Χάινς που επέστρεψε στο παρκέ μετά από ώρα αποτέλεσε «πάτημα» για την επίθεση της ομάδας του που όμως δεχόταν πολύ εύκολα καλάθι και έτσι η διαφορά όλο και μεγάλωνε για να φτάσει στο 65-50 στο τέλος της περιόδου.

Το πάλεψε αλλά…

Τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, ο Σπανούλης που δεν ήταν σε καλή μέρα αλλά και η ευστοχία της Εφές είχαν διαμορφώσει ένα σκηνικό που δεν άφηνε πολλά περιθώρια στον Ολυμπιακό ο οποίος ωστόσο μπήκε αρκετά δυνατά στην τελευταία περίοδο. Όταν όμως ήθελε τα «μεγάλα σουτ» δεν τα είχε…

Ένα δίλεπτο με τον Χάινς να κάνει απίστευτα πράγματα κάτω από τα καλάθια, η ομάδα του Μπαρτζώκα μείωσε σε 67-58, δηλαδή κάτω από τους δέκα, πέντε λεπτά πριν το τέλος, αγχώνοντας την Εφές... Οι πέντε σερί πόντοι του Λο έκαναν το ματς 71-64 αλλά ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος των Πειραιωτών. Οι Τούρκοι βρήκαν κάποιες λύσεις και πατώντας πάνω στην διαφορά που είχαν «χτίσει» νωρίτερα, έφτασαν τελικά στο 83-72.

Τα δεκάλεπτα:
19-17, 37-29, 65-50, 83-72

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...